BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  DÜNYA

İşte Taksim’den geriye kalanlar

Taksim ve çevresinde sabaha kadar süren olaylardan geriye, yanmış otobüsler, sökülmüş kaldırımlar ve kurulan barikatlar kaldı. Belediye ekip...

Abone ol

Taksim ve çevresinde sabaha kadar süren olaylardan geriye, yanmış otobüsler, sökülmüş kaldırımlar ve kurulan barikatlar kaldı. Belediye ekipleri sabah saatlerinde Taksim ve çevresinde temizlik çalışmalarına başladı.
Polisin Taksim’den çekilmesiyle meydana giren binlerce eylemci, Taksim ve çevresini adeta savaş alanına çevirdi. Belediye otobüslerine yakan, yön tabelalarını söken ve canlı yayın araçlarını deviren eylemciler, kaldırım taşlarını sökerek bariyerler kurdu.
Göstericiler daha sonra Beşiktaş çevresinde polisle çatışmaya devam etti. Sabaha kadar süren olaylarda park halindeki çok sayıda araç da hasar gördü. Eylemciler İnönü Stadı önünde polis otosunu yakarken, Çırağan Caddesi’nde de barikat kurdu. Taksim Meydanı’nda yaşan olaylardan geriye harap olmuş yollar, yakılan otobüsler ve polis arabalarının görüntüleri kaldı. Belediye ekipleri sabahın ilk saatleriyle birlikte temizlik çalışmalarına başladı.
(İHA)