BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  MEDYA

Üsteğmen Zahit ile Başsavcı Mustafa'nın mektupları sarstı

Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener, Çanakkale'de şehit düşen Üsteğmen Zahit ile önceki gün trafik kazasında şehit olan Başsavcı Mustafa'nın sarsıcı mektuplarını köşesine taşıdı.

Abone ol

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümü kamuoyunu yasa boğdu. Ancak ortaya çıkan bir mektup var ki herkesi derinden sarstı.

Gazeteci Nedim Şener, bugünkü köşesinde 100 yıl önce (8 Ocak 1916) Çanakkale’de şehit düşen Üsteğmen Zahit'in muharebeye çıkmadan önce ailesine yazdığı mektup ile Başsavcı Alper'in 15 Temmuz darbe girişimine direnmek için o gece evden çıkmadan önce ailesine yazdığı vasiyeti okurlarıyla paylaştı

ÜSTEĞMEN ZAHİT'İN MEKTUBU

“Hem kendim hem mesleğim itibariyle tam bir asker, hem de şerefli bir askerim. Asker olmam nedeniyle, gidip gelmemek, gelip bıraktıklarımı bulmamak olabilir… İlahi mukadderat; ben seni, sen beni tanımadığımız halde uzak memleketlerden bizi birbirimize nasip etti… Yaşadığımız sürece geçimimizi sağlamaya çalıştım. Şayet vatanım uğruna şehit olursam, Yüce Allah elbet ruhlarımızı birleştirir. Böyle bir hal olduğunda mevcut eşyam ve taşınabilir mallarımdan mihri müeccelinizi (payınıza düşen tazminatı) almanız için sizi vekil tayin ediyorum. Eğer yetmezse hakkınızı helal edeceğinize ve beni borçlu yatırmayacağınıza eminim. Birbirimize verdiğimiz sözlerden dönmemenizi ister ve umarım. Ruhuma bir mevlid okutmak vicdanınıza kalmıştır. Kendim için başka bir şey istemiyorum. Şehitlik bana yeter. Bu vasiyetnamemi aldıktan sonra, yüksek sesle ağlamamanızı dilerim. Allaha emanet olun. (Mustafa oğlu Zahit (4.Tabur- 62. Alay- 4. Bölük. Komutanı Kerevizdere)"

BAŞSAVCI ALPER'İN VASİYETİ

“Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliği’ne defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın."

VATAN SEVGİSİNİN FİYATI OLMAZ

Bu sarsıcı mektuba yeren Şener yazısını işte bu cümleyle tamamlıyor:

"Biri şehit olmaya giderken eşine satması için şahsi eşyalarını, diğeri çocuklarına içinde maaşından arta kalan bir miktar para bulunan bankamatik kartını bırakıyor. Onlar ölüme giderken ailelerine para, servet değil şerefli isim bırakan kahramanlarımızdır. Çünkü vatan sevgisinin fiyatı olmaz."