BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.451,99
HABER /  DÜNYA

Rus sitesi duyurdu! YPG ve ABD silahlarıyla ilgili flaş gelişme

TÜRKİYE'nin uyarısına rağmen ABD terör örgütü PKK uzantısı YPG'ye silahları yolladı. Suriye'den gelen son dakika haberlere göre zırhlı Hummer , tank ve ağır silahlar YPG'ye teslim edildi. Teslimat bakın nasıl oldu?

Abone ol

TÜRKİYE'nin tüm tepkisine rağman ABD, Rakka operasyonu kapsamında PKK uzantısı örgüte YPG'ye Trump'ın imzasını attığı silahları ulaştırdı. Dün akşam YPG'ye teslim edilen araçlar arasında zırhlı Hummer araçları, tank, füze ve ağır silahlar var. 

Rus sitesi flaş gelişmeyi duyurdu. Habere göre ABD'nin söz verdiği zırhlı araçlar ile ağır silahlar dün akşam Kobani'nin güneyine bırakıldı. Rakka operasyonu için tarih de belirlendi. Silahları alan YPG güçleri Rakka operasyonunun yaz başında başlatılacağını duyurdu.

'SİLAHLAR VE ZIRHLI ARAÇLAR NASIL GİTTİ?

Peki ABD silahları YPG'ye nasıl ulaştırdı, zırhlı araçlar nereden sokuldu? Bu konu da ayrıntılı olarak netleşti. Rus sitesine konuşan bir YPG yetkilisi silahların nasıl geldiğini şöyle anlattı;

-"ABD Başkanı Donald Trump'un bize ağır silah yetkisini vermesinden sonra ABD'nin IŞİD ile mücadele kapsamında bize gönderdiği zırhlı araçlar ile ağır silahlar dün akşam ulaştı. En fazla Hummer araçlar geldi. Tanklar da geldi. Havan topları, ısı güdümlü füzeler de geldi.

-Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Kobani ve Tel Abyad'ın güneyine (Rakka'nın kuzeyi) getirildi.

-Bu silahlar ve Hummer zırhlı araçlar yürütülmekte olan Rakka Operasyonu'nda kullanılacak. Rakka kentine girişte aktif olarak kullanılacak" .

Ankara, terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına sert bir şekilde karşı çıkıyor.