BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Usta sanatçı unutulmadı

İç kanamadan geçen yıl Aralık ayında vefat eden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel anıldı

Abone ol

İç kanamadan geçen yıl Aralık ayında vefat eden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformunca düzenlenen ''Ustalara Saygı'' etkinliğiyle anıldı.

Akatlar Kültür Merkezi'ndeki gecede ilk konuşmacı olarak sahneye çıkan sanatçı Mustafa Alabora, ''Yapabilirim sanmıştım ama yapamayacağım'' diyerek göz yaşları içerisinde salondan ayrıldı. Savaş Dinçel'in oğlu Barış Dinçel, ''Ben burada birçok 'Ustalara Saygı' gecesine katılmıştım. Bugün babam için yapılıyor olması çok değişik bir his'' dedi.

Bugün üzülmenin bir anlamı olmadığını dile getiren Barış Dinçel, ''Onun yaptıklarını, yazdıklarını, anılarını gülerek anımsayacağız'' diye konuştu. Sanatçı Rutkay Aziz de ''Savaş arkadaşımdı, dostumdu, yazardı, ressamdı, babaydı, oyuncuydu... Onun çok güzel bir lafı vardı; 'adım Savaş ama oğlumun adını Barış koyarak barışsever olduğumu gösterdim' derdi. Onu çok özlüyoruz'' dedi.

Spiker Halit Kıvanç ise Savaş Dinçel'i sanat dünyasına ilk girdiğinden itibaren tanıdığını belirterek, ''Çok ciddi görünüşlü ama çok yumuşak bir insandır. 'İnsandı' diyemiyorum, ben hala nereye baksam onu görüyorum'' şeklinde konuştu. Geceye katılan diğer sanatçılar da Savaş Dinçel ile ilgili anılarını anlattı. Öte yandan, Dinçel'in birlikte çalışmalar yaptığı Mazlum Çimen, sanatçının sevdiği türküleri sazıyla seslendirirken, piyanist Orçun Orçunsel de Beethoven'ın ''9. Senfoni'' eserinden bir bölümle etkinlikte yer aldı.

Meltem Taşkıran'ın, kendi bestesi olan ve sözlerini Müjdat Gezen'in yazdığı ''Savaş Dinçel Ağıtı''nı da seslendirdiği gecede, Aykut Taşkın ve İlker Ayrık, Dinçel'in kaleme aldığı ''Uçurtmanın Kuyruğu'' oyunundan bir bölümü canlandırdı. Aralarında Mehmet Ali Alabora, Dolunay Soysert, Bennu Yıldırımlar'ın da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, bazı davetlilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü.