BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,73
ALTIN 2.402,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üsküdar'da engelli yaz okulu başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelliler Yaz Spor Okulu, Üsküdar Cumhuriyet Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

Abone ol

Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen Engelliler Yaz Spor Okulu’na 6 görme, 72 zihinsel, 16 Otistik, 10 bedensel ve 12 de çoklu engelli olmak üzere toplam 116 engelli katılıyor.

Engelliler Yaz Spor Okulu’nun açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Toplumsal Gelişim Merkezi Başkanı Saadet Gülbaran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Batar, Üsküdar Belediye Meclis Başkanı Mustafa Demiral, Spor AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Selim Terzi, Belediye Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Lisesi Okul Müdürü Semiha Gezer, Fuat Baymur İlköğretim Okulu Müdürü Ali Güngör, engelli çocukların aileleri ve basın mensupları katıldı.

Engelli Yaz Spor Okulu’nun açılışında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, engellerin paylaşıldıkça azalacağını, sevginin her engeli aşabildiğini ve engelli ailelerinin göstermiş oldukları çabaların her türlü övgüye layık olduğunu ifade etti. İnsanların engelli yakınlarından dolayı utandığı bir dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez Florya’da bir Engelli Merkezi’ni topluma kazandırdığını, ardından da Başbakanlığı döneminde görme engelli Lokman Ayva’yı yine ilk kez Milletvekili olarak Meclis’e taşıdığının altını çizdi.

O dönemden bu yana toplum içinde engelli vatandaşlara yaklaşımın sürekli olumlu yönde gelişim gösterdiğini, kendilerinin de yine bu gelişim kapsamında birçok çalışmaya imza attıklarının altını çizen Mustafa Kara, Mayıs ayında gerçekleştirdikleri Engelliler Atletizm Yarışmaları sonrası Türkiye’de ilk kez Engellilere yönelik bir Yaz Spor Okulu düzenleme fikrini hayata geçirdiklerini, bundan sonraki dönemlerde de bu projeleri artırarak devam ettireceklerini belirtti.

Engelliler Yaz Spor Okulu’nun açılış töreninde ayrıca Fuat Baymur İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından çevre bilinci kapsamında geri dönüşüme kazandırılması amacıyla toplanan 300 kg pet şişe karşılığı Üsküdar Belediyesi tarafından 6 adet engelli arabası sahiplerine teslim edildi.

Engelli çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimini sağlamak üzere düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda engellilere; kuvvet, dayanıklılık, hız, esneklik, vücut koordinasyonu, denge, el ve göz koordinasyonu, el ve ayak koordinasyonu, dönme, çömelme, kalkma, dikkat ve hafızalarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacak. Yaz Spor Okulu’nun tamamlanmasının ardından 29 Temmuz Perşembe günü 116 engelli ve ailesi için bir yat gezisi düzenlenecek. Gezide Yaz Spor Okulu’nda başarılı olan tüm engellilere Başarı Sertifikası verilecek.