BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşaklı sanayiciler Afrika'ya açılıyor

Uşak Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Bilgin, küresel ekonomik krizin sanayicilere yeni pazarlar keşfetmeyi öğrettiğini ifade etti.

Abone ol

Uşak Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Bilgin, küresel ekonomik krizin sanayicilere yeni pazarlar keşfetmeyi öğrettiğini ifade ederek,” Uşaklı sanayiciler olarak biz de Afrika Açılımı başlattık”dedi.

Uşak’ın birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ve dün UTSO Başkanı İsmail Karaman’ın “Birbirimizle rekabet ediyoruz” şeklindeki sözlerine kendilerinin de katıldığını belirten Hüseyin Bilgin, “Rekabeti kendimizle değil, dışarıyla yeni pazarlar keşfetmekle yapmalıyız”dedi. Uşaklı sanayiciler olarak küresel krizde Afrika Açılımı başlatarak yeni pazarlar keşfetmeye başladıklarını kaydeden Hüseyin Bilgin, “Uşaklı sanayiciler olarak birlik beraberliği sağlamak zorundayız. Eskiden ürettiğimiz ürünlerin kazancı yüksekti. Ancak globalleşen dünyada kar seviyeleri düştü, rekabet şartları zorlaştı. Uşaklı sanayiciler olarak bu yeni ekonomik düzene ve gelişmeleri takip etmek zorundayız. Birlik ve beraberlik çok önemli. Dün Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kongrede konuşulan birliktelik mesajlarına katılmamak elde değil. Sayın valimizin bu konuda önümüzdeki aylarda bir girişimde bulunacaklarını söylemesi de bizi sevindirdi. Uşak ekonomisi ve sanayisi için bu çok önemli.

Küresel krizin etkileri geçen yıla oranla biraz daha azaldı ve 2010 yılının son bölümünde Uşak ekonomisinde canlanma olacak. Tüm veriler ve tahminler bu yönde. Biz USİAD olarak kriz ortamında Afrika Açılımı başlatarak yeni pazarlar keşfetmeye başladık. Fas ziyareti yaparak kendimizi ve potansiyelimizi anlattık. Önümüzdeki aylarda da Faslı işadamları ilimizi ziyaret edecek. Karşılıklı işbirliği ve ticaret ilişkilerini resmen başlatacağız. Uşak’ın gelecek 10 yıl içinde en gözde sektörleri tekstil, gıda ve hayvancılık olacağını düşünüyoruz. Hayvancılık konusunda yeni gelişmeler ve girişimler var. Küresel ısınmaya dayalı olarak da gıda sektörü ve tarım gelecekte stratejik bir öneme sahip olacak. Uşak olarak bu sektörde yer almak zorundayız. Kentin kanaat önderleri ve sanayicileri ile yöneticileri birlikte karar alarak bu sektörlerin gelişmesini sağlamalıdır”

Türkiye’nin IMF ile anlaşmamasının ekonomiye olumlu yansıyacağını da anlatan Hüseyin Bilgin, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam etiğini öne sürdü. Türkiye’nin IMF ile yaptığı son görüşme sonunda ekonomik politikasını dış dünyaya gösterdiğini ve borca dayalı kırılgan bir yağıya sahip olmadığını kanıtladığını ifade eden Hüseyin Bilgin şunları söyledi; “Türkiye ile IMF arsasında devam eden görüşmelerde bir anlaşma sağlanamadı. Türkiye küresel krizin en zor günlerini IMF desteği olmadan geçirdi. Krizi iyi yönettik. IMF ile yapılan son toplantı ekonomik politikamızı dünyaya göstermek adına çok önemlidir. Anlaşma yapılmaması dış ülkeler nezdinde IMF’ye karşı dik duruşumuzu gösterdi. Bu sonuç ekonomiye olumlu yansıyacaktır. Küresel krizle birlikte tedirgin olan yabancı sermaye ülkemize daha fazla rağbet gösterebilir. Yabancı sermaye Türkiye’nin dış borca ihtiyacı olmadığını görmüştür. 2010 yılının ikinci yarısından itibaren iyileşme süreci de hız kazanacaktır”