BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak Barosu'nda kongre heyecanı

Uşak Barosu'nun iki gün sürecek olan 53. olağan genel kurulu, Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Abone ol

Uşak Barosu'nun iki gün devam edecek olan 53. olağan genel kurulu başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan genel kurulun açılışında konuşan Uşak Barosu Başkanı Rıza Albay, “Yargılamanın ana unsurlarından olan savunma mesleğimizi tüm olumsuz koşullara rağmen en iyi şekilde yürütme gayreti içindeyiz”dedi.

İki gün devam edecek genel kurulun açılış toplantısına Uşak Baro Başkanı Rıza Albay ve avukatlar katıldı. Divanın oluşturulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile saygı duruşunun ardından genel kurulda faaliyet raporları okundu. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Rıza Albay, yönetim kurulunun iki yıl süreyle uyum içerisinde çalıştığını söyledi.

Avukatların hukuk devletinin güçlenmesi ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu ifade eden Baro Başkanı Rıza Albay, yargının ve Uşak Barosu’nun sorunlarını içeren konuşmayı daha sonra yapacağını ifade ederek kısa bir selamla konuşması yaptı.

Baro Başkanı Rıza Albay’ın selamlama konuşmasının ardından yönetim kurulunun faaliyet raporları okundu. Ardından Baro Başkan adayları Vedat Atak ve Kazım Karabulut birer konuşma yaptı. Divan Başkanlığı’nı Avukat Hasan Terci’nin yaptığı 53. Olağan Genel Kurul’da seçimler yarın yapılacak ve 215 avukat oy kullanacak.