BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Urfa Feneri terletti

Fener, zorda olsa Şanlıurfaspor'u devirdi. Ve kupada ilk galibiyetini aldı...

Abone ol

F.BAHÇE : 3-2: Ş.URFA

Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Fenerbahçe, 3. maçında Ş.Urfaspor'u 3-2 yenerek ilk galibiyetini aldı

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Hakan Sivriservi xx, İsmail Şencan xx, Muharrem Yılmaz xx
    
Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Önder xx, Yasin xx, Edu xx, Roberto Carlos xx (Dk. 78 Uğur x), Kazım x (Dk. 90 Kemal x), Selçuk xx, Aurelio xx, Vederson xx, Kezman xx (Dk. 68 Deivid x), İlhan xx
    
Şanlıurfaspor: Habip xx, Sabri xx, Gökhan Kül xx (Dk. 58 Ali Kafadar x),
Gökhan Günay x, Doğan x, Abdullah xx, Hayrullah xx, Burhan x (Dk. 86 Ercan ?), Ali Keleşoğlu x (Dk. 70 Sacit Serkan x), Kamil xx, Şenol xx
    
Goller: Dk. 16 Selçuk, Dk. 36 Kezman, Dk. 77 Vederson (Fenerbahçe), Dk. 15 Hayrullah, Dk. 84 Şenol (Şanlıurfaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 5 Abdullah, Dk. 7 Gökhan Günay, Dk. 34 Sabri
(Şanlıurfaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz.

2. dakika. Fenerbahçe maça baskılı başladı. İlhan Parlak yerde kaldı. Sol kanattan serbest vuruşu Sarı-Lacivertli ekip kazandı. Topun gerisine geçen Roberto Carlos 30 metreden kaleyi denedi. Sert giden meşin yuvarlak kalenin üzeriden auta çıktı.

 5. dakika. Fenerbahçe atağında Roberto Carlos yerde kaldı. Şanlıurfa'da Abdullah sarı kart gören isim oldu.

 7. dakika. Ş.Urfa'da kart gören isim Gökhan oldu. Sol kanattan Kezman ceza sahasına girerken yerde kaldı. Fenerbahçe fririk atışı kazandı.

8. dakika. Topun gerisine geçen isim Vederson oldu. Bu futbolcu sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Ş.Urfaspor yarı sahasında çok adamla kapanıyor. Fenerbahçe iyi kapanan rakibine karşı etkili bir atak geliştirebilmiş değil.

 15. dakika. Şanlıurfa Hayrullah ile Kadıköy'de öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Selçuk topu istediği gibi uzaklaştıramadı.

Ceza sahasının çarprazından topu kontrol eden Hayrullah, harika bir aşırtma vuruş ile topu köşeye taktı.

Şanlıurfa Hayrullah'ın güzel golüyle Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

 17. dakika. Fenerbahçe beraberlik golünü Selçuk ile buldu. Kalesinde gördüğü golden sonra rakip kaleye yüklenen Sarı-Lacivertli ekip ilk atağında topu ağlarla buluşturdu.

Ceza sahası önünde Urfa savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda Selçuk sert bir şut çıkarttı. Kaleci Habip üzerine gelen topu çıkartamadı. Meşin yuvarlak Urfa ağlarıyla buluştu.

Fenerbahçe, Selçuk ile Şanlıurfa karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı.

24. dakika. Kadıköy'de maç konuk ekip Şanlıurfa'nın yarı sahasında oynanıyor. Fenerbahçe, oyunu kontrol ederken yapılan top kayıplarında Urfa'nın hızlı atakları etkili oluyor.

29. dakika. Fenerbahçe 2. gole İlhan Parlak ile çok yaklaştı. Soldan Aurelio topla ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Şanlıurfa savunmasından seken  top penaltı noktası üzerinde İlhan'nın önünde kaldı. Bu futbolcu dönüp şutunu attı. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

32. dakika. Fenerbahçe bu kez Kezman ile gole yaklaştı. Soldan bindiren Vederson ceza sahasına etkili bir orta kesti. Altıpas üzerinde boş kalan Kezman uygun durumda topu kafa ile üstten auta vurdu.

 34. dakika. Şanlıurfa'da rakibini formasından çeken Sabri sarı kart gören isim oldu.

 36. dakika. Fenerbahçe Kezman ile üstünlük sayısını buldu. Sağdan gelişen atakta Kezman, topla ceza sahasına girdi.

Savunmanın ayak koyduğu top 18 yayı üzerindeki Aurelio'da kaldı. Bu futbolcu soldan bindiren Roberto Carlos'un önünde pasını bıraktı. Sambacı çok sert bir şut çıkarttı. Kaleci Habip yatarak şutu karşıladı. Boşta kalan meşin yuvarlağı Kezman boş kaleye bıraktı.

Fenerbahçe Kezman'nın golüyle Şanlıurfa karşısında geriden gelip 2-1 öne geçti.

38. dakika. Fenerbahçe Kezman ile 3. gole çok yaklaştı. Sol kanattan etkili gelişen atakta Vederson topu ceza sahasına çevirdi. Kezman topuk ile topa vurdu. Kaleci Habip yakın direkte son anda kapanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

40. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahası önünde İlhan Parlak yerde kaldı. Topun gerisine geçen Roberto Carlos sert vurdu. Yerden giden meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

41. dakika. Fenerbahçe üst üste gollük ataklardan sonuç alamadı. Bu kez atak sağ kanattan gelişti. Rakibinden sıyrılan Kazım Kazım, sıfırdan topu kale sahasındaki Kezman'a çevirdi. Sırp golcünün ayak koyduğu meşin yuvarlak Kaleci Habip'in müdahalesiyle yön değiştirip ters taraftan direğin yanından auta kornere çıktı.

44. dakika. Fenerbahçe İlhan Parlak ile mutlak bir gol fırsatından sonuç alamadı. Soldan Urfa ceza sahasına giren Roberto Carlos yerden ortasını yaptı. Altıpas üzerinde İlhan Parlak boş pozisyonda topa ayak koyamadı.

45. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

Uzatmalarda gol olmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Şanlıurfaspor karşısında ilk ilk 45 dakikayı 2-1 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Kadıköy'de 2. yarıya Şanlıurfa başladı.

46. dakika. Fenerbahçe Kazım Kazım ile 3. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Yasin ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Savunmadan seken meşin yuvarlağı Habip Kezman'nın önünden son anda yumruklayarak karşıladı. Kısa düşen meşin yuvarlak Kazım'ın önünde kaldı. Bu futbolcu hafif sağ çarprazdan boş kale yerine meşin yuvarlağı üstten auta vurdu.

50. dakika. Fenerbahçe bu kez Aurelio ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Roberto Carlos ceza sahasına uzun bir taç atışı gönderdi. Urfa savunmasının karşılayamadığı top Aurelio'nun önünde kaldı. Sambacı'nın vuruşunda Kaleci Habip direğin dibinden harika bir refleks ile topu kornere çelmeyi başardı.

55. dakika. Fenerbahçe 3. gol için Urfa kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topa Kezman yatarak vurdu. Yükseklik kazanarak arka direğe inen topu İlhan Parlak kafa ile tekrar kale sahasına doldurdu. Kaleci Habip bu pozisyona topu rakibinin önünde kapanarak almayı bildi.

57. dakika. Fenerbahçe bir kez daha net bir fırsattan sonuç alamadı. Soldan ileri çıkan Roberto Carlos ortasını yaptı. Sarı-Lacivertli ekibin 2 golcüsü Kezman ön direkte, İlhan'da arka direkte meşin yuvarlağa ayak koyarak boş kaleye bırakamadı.

 59. dakika. Şanlıurfa'da Gökhan Kül yerini Ali Kafadar'a bıraktı.

60. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahası önünde kaleyi gören İlhan Parlak şutunu attı. Habip üzerine gelen topu kolaylıkla kontrol etti.

61. dakika. Şanlıurfa beraberlik golüne Ali ile çok yaklaştı. Sağdan ceza sahasına sokulan Ali yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direkte patladı. Altıpas içine düşen topu Yasin rakibinin önünde son anda ayak koyarak kornere çeldi. Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlattı.

66. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Roberto Carlos'un yerden ortasını Şanlıurfa savunması uzaklaştıramadı. Kaleci Habip bu pozisyonda İlhan'ın önünden yatarak topu çeldi. Ceza sahası içinde boşta kalan topu Kezman aldı. Sırp golcü gol açısı kapandığı için pasını Önder'e verdi. Önder tekrar Kezman'ı gördü. Kaleci Habip bu paslaşmada tekrar kalesine döndü. Fenerli futbolcular topu bir türlü boş kaleye gönderemedi.

 68. dakika. Fenerbahçe'de Kezman yerini Deivid'e bıraktı.

 70. dakika. Şanlıurfaspor'da Ali Keleşoğlu yerini Serkan'a bıraktı.

71. dakika. Şanlıurfa sağ kanattan gelişen atakta beraberlik golüne çok yaklaştı. Abdullah topla ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Altıpas içinde Yasin son anda Hayrullah'ın önünden ayak koyarak golü önledi.

75. dakika. Maçta son 15 dakikaya girildi. Fenerbahçe'nin Şanlıurfa karşısındaki 2-1'lik üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip 3. golü ararken konuk ekibin hızlı çıkışları etkili oluyor. İki takımda gole yakın ataklar geliştiriyor.

 77. dakika. Fenerbahçe Vederson ile 3. golü buldu. Ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk sert vurdu. Kaleci Habip üzerine gelen meşin yuvarlağı sektirdi. Pozisyonu takip eden Vederson topu Urfa ağlarına bıraktı.

Fenerbahçe Vederson ile Urfa karşısında skoru 3-1 yaptı.

 78.dakika. Fenerbahçe'de Roberto Carlos yerini Uğur Boral'a bıraktı.

82. dakika. Şanlıurfaspor hızlı atakta 2. golüne yaklaştı. Fenerbahçe rakip ceza sahası önünde top kaybı yaptı. Hayrullah kendi sahasından süratle Sarı-Lacivertli ekibin yarı sahasına geçti. Bu futbolcu soldaki Şenol'a pasını bıraktı. Şenol yerden sert vurdu. Volken direğin dibinden topu güçlükle kontrol edebildi.

 85. dakika. Şanlıurfaspor Şenol ile 2. golünü buldu. Sağdan gelişen atakta Ali ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasında bomboş kalan Şenol yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Fenerbahçe ağlarıyla buluştu.

Şanlıurfa, Şenol'un kafa golüyle Fenerbahçe karşısında farkı bire indirdi. 3-2

87. dakika.
Fenerbahçe atağı sağ kanattan gelişti. Önder ceza sahası içinde ortasını yaptı. İlhan yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Habip'in ellerinde kaldı.

89. dakika. Fenerbahçe atağında Deivid ceza sahası önünde boş olan Uğur Boral'a pasını bıraktı. Bu futbolcunun sert şutu üst direği yalıyarak auta çıktı.

 90. dakika. Fenerbahçe'de Kazım Kazım yerini Kemal'e bıraktı.

Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatmaları 3 dakika olarak gösterdi.

90+2. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanattan Uğur Boral ceza sahasına ortasını yaptı. Urfa savunması topu karşıladı. Ceza sahası önünde topu kontrol eden Selçuk yerden sert vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

90+3. dakika. Ceza alanına gönderilen uzun topu kaleci Volkan Demirel elinden kaçırmasına karşın Şanlıurfasporlu oyunculardan önce Yasin topu uzaklaştırarak önemli bir tehlikeyi önledi.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Şanlıurfaspor'u çok zorlandığı bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Bu skorla Sarı-Lacivertli ekip gruptaki ilk galibiyetini alarak puanını 5'e yükselti.