BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ünlülerin etini yemek ister misiniz? TIKLA

ABD'li bir et üretim şirketi açıkladığı projesi ile herkesi şaşırttı. Çılgın projede, ünlülerin etleri üretilip satışa çıkartılacak.

Abone ol

ABD’li et üretim şirketi BioBite, ünlülerden alınmış DNA örneklerini kullanarak laboratuvar ortamında “ünlü eti” üretip satmayı planladıklarını açıkladı.

ABD kampanyalarını “Ünlülerin etini yiyin” sloganıyla başlatan şirket yetkilileri konuyla ilgili basın açıklamalarında “James Franco’nun etinden üretilmiş salamlar onun gibi seçkin ve reddedilemez bir lezzete, Jennifer Lawrence’ın etinden üretilenler ise aynı onun gibi çekici bir tada sahip olacak” dedi.

Şirket yetkilileri internet sitelerinden yaptıkları açıklamada ünlü eti üretim sürecinin müşterilerin tatmak istedikleri ünlüyü seçmeleri ile başlayacağını söyledi. Daha sonra bu ünlü ile iletişime geçerek küçük bir biyopsi yapacaklarını söyleyen girişimciler, aldıkları bu dokuyu kullanarak laboratuvar ortamında yapay et üreteceklerini ve bu eti de salam yapmakta kullanacaklarını iddia etti.

KİMİ YEMEK İSTİYORSUNUZ?

Girişimciler “ünlü salamları” yemek isteyen herkesin Twitter’da #EatCelebrityMeat hashtag’ini kullanarak tatmak istedikleri ünlülerden biyopsi örneği istemelerini de önerdi. Şirket temsilcileri böylesine tartışmalı ve “saçma” bir ürünü gündeme getirerek bioetik, laboratuvarda üretilen etler ve kontrolden çıkmış ünlü kültürü ile ilgili uluslararası bir tartışma başlatmak istediklerini de belirtti. Dünya’nın laboratuvar ortamında üretilmiş ilk burgeri geçen yıl Ağustos ayında Londra’da pişirilmiş ve burgeri tadan eleştirmenler yapay etin büyük oranda “tatsız” olduğunu iddia etmişti.