BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ünlülerden arazi toplayıp 'cennet' kurdu!

Dedeman, Eczacıbaşı, Yalçındağ ve Sancak ailelerinden arazi alarak ulaştığı 600 dönümlük alan üzerinde yer alan 98 villa ile fiyatları 1 ile 6 milyon Euro arasında değişen 116 lüks dairenin yüzde 80’i satıldı.

Abone ol

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı’nın Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu’nda yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam harcamayla hayata geçirdiği The Residences at Mandarin Oriental kapılarını açıyor.

HaberTürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre, Aşçı’nın Dedeman, Eczacıbaşı, Yalçındağ ve Sancak ailelerinden arazi alarak ulaştığı 600 dönümlük alan üzerinde yer alan 98 villa ile fiyatları 1 ile 6 milyon Euro arasında değişen 116 lüks dairenin yüzde 80’i satıldı. Bodrum’da basınla buluşan Vedat Aşçı, 108 odasıyla dünyaca ünlü lüks otel zinciri Mandarin Oriental’in Avrupa’daki ilk resort oteline ev sahipliği yapacak tesisin konaklama kısmının haziranda açılmasıyla projenin tamamlanacağını ifade etti.

PROJENİN YÜZDE 30’U YABANCILARA GİTTİ

2010’da Dedeman ailesinden 138 dönümlük bölümü alarak projeyi kafalarında kurduklarını belirten Vedat Aşçı, “Ardından Arzuhan ve Mehmet Ali Yalçındağ’dan 38 dönüm, Ethem Sancak’tan 30 dönüm ve Eczacıbaşı ailesinden 75 dönüm yerler aldık. Tekstilci Mustafa Sarıoğlu’ndan 30 dönüm alarak geri kalan bölüm için de bölgedeki kooperatifle anlaştık. Aslında bütün arsa sahipleri kendilerine ev ve proje yapmak için yer almışlardı. Hepsi ayrı ayrı yapmaktansa böyle bir projenin parçası oldular” dedi. Arsaya 225 milyon dolar harcadıklarını ifade eden Vedat Aşçı, inşaat maliyetlerinin toplam tutarının ise 650 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Aşçı, büyüklükleri 200 ile 760 metrekare arasında değişen konutların yüzde 30’unun Avrupa, Körfez, Bağımsız Devletler Topluluğu, Uzakdoğu ve Japonya’daki yabancılar tarafından alındığını kaydetti.

MANDARİN BODRUM 1 TEMMUZDA AÇILIYOR

1 Temmuz’da açılışı yapılacak 108 odalı Mandarin Oriental Bodrum 12 ay açık olacak. Dünya çapında ilginin bulunduğu otelde gecelik konaklama fiyatı 800 Euro ile 5 bin Euro arasında değişiyor.

SİTEDEN VİLLA ALAN ÜNLÜLER

Mustafa Koç, Ferit Şahenk, Suzan ve Dilek Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Ethem Sancak, Yıldırım Demirören, Cem Yılmaz, Nafiz Güral, Mehmet Koçarslan, Mehmet Ali Yalçındağ

DOĞUŞ’LA BODRUM’A SPOR KÖYÜ AÇACAK

Vedat Aşçı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Bodrum’da Vita Park Golf Sahası’nın bulunduğu 2 bin dönümlük arazide spor köyü yapacaklarını kaydetti. Aşçı’nın verdiği bilgilere göre IMG tarafından işletilecek ve şirketin California’daki merkezi esas alınarak kurulacak akademide 2 golf sahası, 5 futbol sahası, 40 tenis kortu bulunacak. Havalimanına yakın bölgedeki çalışmaların bu yıl başlayacağını anlatan Aşçı, “Bodrum’da yapılacak 7 tane golf sahasının ikisi bizim olacak. İçerisindeki otelle birlikte yılın her günü açık bir köy haline gelecek” ifadelerini kullandı.

LÜKS DÖNÜŞÜM İÇİN SİTELERİ TAKİP EDİYOR

İstanbul’da Kuruçeşme Arena olarak bilinen Boğaz kenarında Mandarin Hotel Bosphorus’un yapımına bu yıl başlayacaklarını anlatan Vedat Aşçı, burayı 2016 yılı sonunda açacaklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projelerine de ağırlık vereceklerini aktaran Vedat Aşçı, “Mandarin’in işleteceği bir rezidans projesi hayata geçirmek için yer bakıyoruz. Bunun yanı sıra eski sitelerden iyi lokasyonu olanlara dönüşüm projeleri için bakıyoruz. Özellikle Etiler bölgesinde 5-6 projeye yoğunlaştık” dedi.