BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.401,02
HABER /  GÜNCEL

Adlarının baş harflerini taşla yazıp suya girdiler ama...

Elazığ’ın Yılangeçidi köyünde kayıp iki kız kardeşten birinin cesedi Keban Barajı Gölü’nde bulundu. <br/>Elazığ’ın Yılangeçidi köyünde 14 ve...

Abone ol

Elazığ’ın Yılangeçidi köyünde kayıp iki kız kardeşten birinin cesedi Keban Barajı Gölü’nde bulundu.
Elazığ’ın Yılangeçidi köyünde 14 ve 16 yaşlarındaki iki kız kardeşin ortadan kaybolmasının ardından jandarma ve köylüler tarafından arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarında köyün Kireç mevkisi olarak bilinen Keban Baraj Gölü kenarında kayıp kızların isimlerinin baş harflerinin taşlarla yazıldığı ve baş örtüsü bonesi bulunması üzerine suda dalgıçlar tarafından arama yapıldı. Aramada 16 yaşındaki Elif Dur’un cesedi bulunurken, 14 yaşındaki Fatma’nın bulunması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Yılangeçidi köyünde ikamet eden 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Fatma ile ablası 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dur, dün sabah saat 11.00 sıralarında birlikte dışarı çıktı. Gün boyu çocuklarından haber alamayan aile durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma ekipleri bölgede köylülerle birlikte arama çalışması yaptı. Yapılan çalışmalarda köyün 5 kilometre uzaklığında bulunan Elazığ ile Tunceli’nin Pertek ilçesi arasında bulunan Kireç mevkisinde Keban Barajı Gölü kenarında taşlarla kayıp kızların isimlerinin baş harflerinin taşlarla yazıldığı ve bir de başörtüsü altına takılan bone bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri bölgeye dalgıç istedi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ile AFAD’tan gelen dalgıçlar botla bölgeye geçerek su altında arama çalışmaları yaptı. Su altında yapılan çalışmalarda 16 yaşındaki Elif Dur’un cansız bedeni bulundu. Cesedi göl kenarına çıkartılan Elif Dur’un boynundaki al yazma dikkat çekti. Elif Dur’un cesedini gören yakınları fenalık geçirdi. Bölgeye karayolu ile ulaşım olmadığı için botla gelen sağlık ekipleri ailelere müdahale ederek, botla ambulansların bulunduğu Pertek Feribot İskelesi’nin bulunduğu bölgeye götürdü.
Daha sonra Elif Dur’un cansız bedeni de botla iskeleye gönderildi. Emniyet, jandarma ve AFAD’a bağlı ekipler bölgede 14 yaşındaki Fatma Dur’un bulunması için arama çalışmalarına devam ediyor. Olayın tam olarak nasıl ve neden olduğu ile ilgili bir bilginin olmadığı öğrenilirken, nöbetçi savcı da bölgeye giderek inceleme yaptı.
(İHA)