BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Ünlü yazarlara ırkçı hakaret!

Kartal'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün liselerde ücretsiz dağıttığı bir kitapta bazı yazarlar Ermeni soykırımı iddiaları nedeniyle açıktan hedef gösteriliyor.

Abone ol

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yunus Zeyrek imzalı Ermeni sorununu konu edinen "Bu Dosyayı Kaldırıyorum" kitabını Kartal'da bulunan liselere ücretsiz olarak dağıttığı ortaya çıktı.

Kitapta Ermeni sorunuyla ilgili kalem oynatan pek çok isim açıktan hedef gösteriliyor ve her sayfasında ırkçı ifadeler yer alıyor.

Ücretsiz dağıtıldı

Ermeni sorunu ile ilgili yazan birçok ismin hedef gösterildiği ve ırkçı ifadelerin yer aldığı kitap İstanbul Kartal'da öğrencilere imza karşılığı ücretsiz dağıtıldı. Irkçı ifadelerle dolu olan kitapta pek çok yazar ve aydına hakarete varan ifadeler kullanılıyor.

Ünlü yazarlara ırkçı hakaret

Ece Temelkuran, Orhan Pamuk, Can Dündar gibi daha pek çok ismin yazılarından parçalar alarak ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullanan yazar "Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum' kampanyasına katılan isimleri de tek tek yazarak pek çok yazar ve gazeteciyi "İçimizdeki şeytan", "Gizli Ermeni", "Kansız", "Soysuz" ve "Zıpçıktı", "Besleme kalem takımı" tanımlıyor ve hedef gösteriyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla Kartal'daki liselere gönderilen kitapların, edebiyat ve tarih öğretmenlerine 10'ar tane dağıtıldığı ve kitapları alan öğretmenlerin de seçtikleri öğrencilere imza karşılığı kitapları ücretsiz verdikleri belirtiliyor.

Irkçı ifadelerin yer aldığı kitapta bazı başlıklar "Bir ihanetin anatomisi", "Böyle komşu düşman başına", "Kuşatmanın yerli işbirlikçileri" şeklinde... Konuyla ilgili ilçe kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ise sessizliğini koruyor.