BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.445,99
HABER /  GÜNCEL

Ünlü türkücüye tecavüz suçlaması

İsveç’te 24 Aralık cumartesi günü konser veren ünlü türkücü İzzet Yıldızhan’ın bir otel odasında 20 yaşındaki bir genç kıza tecavüz ettiği öne sürüldü.

Abone ol

Şikayet üzerine polis baskınının ardından karakola götürülen Yıldızhan, suçlamaları reddetti. Genç kızın şikayetini çekmesi üzerine türkücü serbest kalırken, savcılığın hakkındaki tecavüz iddiasıyla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

Sollentuna polis karakolunda kısa bir süre sorgulanan Yıldızhan, salıverildikten sonra ilk uçakla Türkiye’ye döndü. Konseri organize eden Muzaffer Ulusoy, olayı basından saklamak istedi. İsveç polisi de şikayetin çekilmesinin ardından İzzet Yıldızhan’ın serbest bırakıldığını, ancak savcının soruşturmaya devam ettiğini söyledi.

İzzet Yıldızhan’ın Avrupa’daki organizatörü olduğunu söyleyen Aslı adındaki kişi de Hürriyet muhabirini arayarak, ‘Bunun haber değeri var mı? Kavga oldu başka bir şey olmadı. Türkiye’ye mál olmuş bir kişinin bu tür haberlerle yıpratılmaması gerekir’ dedi.

Otelde parmak izi arandı

Sollentuna polisi, türkücünün tecavüz suçunu bir otel odasında işlediğinin iddia edildiğini, sonrasında odadaki çarşaf, mendil, kağıt peçete ve parmak izlerinin alındığını belirtti.

Hürriyet muhabirini arayan tecavüz edildiğini iddia eden 20 yaşındaki kızın akrabası olduğunu ileri süren ve aksanlı İsveççe ile konuşan kişi ise ‘İzzet Yıldızhan’ın çevresi kıza şikayetini geri çekmesi için çok büyük baskıda bulunmuşlar. Kız korkutulması üzerine polisteki şikayetini geri çekmek zorunda kalmış’ dedi. Psikolojik durumunun çok kötü olduğu belirtilen genç kızın şikayeti yineleyeceği iddia edildi.

YILDIZHAN: KARALAMA

Yıldızhan ise, suçlamayı reddetti ve ‘Evet menajerim Mehmet Güçlü ile karakola ifade vermeye gittik ama bu konserimin iki kez satılması üzerine anlaşmazlık yüzündendi. Bu tecavüz olayının bizleri karalamak için yapıldığını düşünüyorum’ dedi.

Kaynak : HÜRRİYET