BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Ünlü iş adamlarına tutuklama Topbaş'ın damadı da var!

Aralarında Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü'nün de bulunduğu 65 iş adamı FETÖ kapsamında tutuklama istemiyle savcılığa sevk edildi. Faruk Güllü ile birlikte 16 işadamı tutuklandı. Kavurmacı'nın sorgusu sürüyor.

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklamaya sevkedilen 65 iş adamından aralarında Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 işadamı tutuklandı.

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Nejat Güllü'nün de bulunduğu 21 kişinin hakimlik sorgusu sürüyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 80 kişinin savcılık sorgusu tamamlandı.

Tutuklanması istenen isimlerden biri de ünlü Güllüoğlu baklavalarının sahiplerinden Faruk Güllüoğlu oldu. Güllüoğlu kardeş daha önce miras kavgası ile gündeme gelmişlerdi.

İstanbul’da iş adamlarına yönelik FETÖ/PDY soruşturmasında 80 iş adamından 65’i dün akşam saatlerinde tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ARALARINDA TOPBAŞ'IN DAMADI DA VAR

Mahkemeye sevk edilen 65 iş adamı arasında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü ve Nejat Güllü kardeşler de yer alıyor.

Gözaltındaki isimler arasında en dikkat çeken Ömer Faruk Kavurmacı oldu. Kadir Topbaş damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın 17-25 Aralık sonrası FETÖ'den ayrıldığını söylemişti. Savcının tutuklama istemiş olması Kavurmacı'nın ilişkisinin devam ettiği şeklinde yorumlandı.

Tutuklama talebinde bulunulan 65 kişi, "terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak" suçlarından tutuklanma istemiyle, diğer 15 şüpheli ise haklarında adli kontrol talebi uygulanmak şatıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FARUK GÜLLÜ İLE BİRLİKTE 16 İŞADAMI TUTUKLANDI

Sabah saatlerinde hakimlik sorgusu biten 44 şüpheliden aralarında Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Aralarında Nejat Güllü ile Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 21 kişinin hakimlik işlemleri ise sürüyor.

TUTUKLANMASI İSTENEN İŞADAMLARI LİSTESİ

Tutuklanmaya sevk edilen iş adamlarının isimleri ise şöyle:

"Ömer Faruk Kavurmacı, Mehmet Nejat Güllü, Faruk Güllü, Mehmet Seydi Şentürk, Mehmet Songül, Mehmet Zenginer, Mustafa Zenginer, Salih Zenginer, Muhammet Murat Kökoğlu, Muhdi Yeyrek, Murat Atahan Kayalar, Mustafa Gündüz, Nalan Erpolat, Nihat Kurt, Orhan Atay, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü, Ramazan Alpay, Rana Tezcan Açıkgöz, Ruhi Gürer, Salih Bayram, Salih Zeki Azak, Selahattin Altuntaş, Selahattin Keleş, Hasan Bayram, Ziya Sarıca, Mustafa Sarmusak, Fadime Özge Önal, Cahit Durmaz, İsmail Aytan, Selim Sadır, Serkan Ercan, Serkan Tari, Sinan Karataş, Suat Barış, Süleyman Düzgün, Süleyman Muzaffer Bıçak, Süleyman Taşbaş, Şahin Erçin, Şener Ardahanlı, Tolga Güven, Uğur Murat Gültekin, Yavuz Karakoç, Yusuf Yüce, Yüksel Nalbant, Adem Karakoç, Ahmet Şener Gülenç, Ali İhsan Özay, Barış Şengül, Ceyhun Pilatin, Çetin Tekdemir, Doğan Gelo, Emrullah Emre Topal, Ertuğrul Yılmaz, Fuat Yılmaz, Haluk Başkan, İlhan Karagöz, İnci Konuk, İsmail Hakkı Kısacık, İsmail Kınay, Kerem Çizmecioğlu, Kezban Uyar, Köksal Turna, Levent Dursun Akın, Mehmet Ali Göv, Mehmet Gökdeniz"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mali yapısına yönelik operasyonlarda şüpheliler 18 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in de aralarında olduğu bazı şüpheliler ise firari olarak aranıyor.