BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ünlü ampute atlet adam öldürmekten yargılanacak

Ünlü ampute atlet Oscar Pistorius’un 2014 yılının Mart ayında kasten adam öldürmek suçundan yargılanmasına karar verildi.<br/>Pistorius’un d...

Abone ol

Ünlü ampute atlet Oscar Pistorius’un 2014 yılının Mart ayında kasten adam öldürmek suçundan yargılanmasına karar verildi.
Pistorius’un davasının 3-20 Mart tarihleri arasında görülmesine karar kılınırken ünlü atlet mahkemede yaptığı açıklamada sevgilisi Steenkamp’ı kasten öldürdüğü iddialarını reddetti. Pistorius açıklamasında sevgilisini eve zorla giren biri zannettiği için ateş ettiğini ifade etti. Diğer yandan dava öncesi duruşma salonuna gelen Pistorius’un ellerini birleştirerek kardeşleri Aimee ve Carl ile dua etmesi dikkat çekerken Pistorius’ın sevgilisi Steenkamp’ın arkadaşları da bugünkü duruşmada hazır bulundu.
14 Şubat tarihinde kız arkadaşını vurmakla suçlanan Pistorius 3 buçuk gün süren soruşturma kapsamında ifadesi alındıktan sonra kefaletle serbest bırakılmıştı. Oldukça başarılı bir sporcu olan Pistorius Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanmış ve olimpiyat oyunlarında yer almıştı.
(İHA)