BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

UNİCEF böyle kampanya görmedi

Zeynep Helvacı ve Nuri Çolakoğlu, çocuklar için kampanya düzenledi. Simge olarak bir yıldız heykeli seçildi. Yüzbinlerce lira toplandı. Ama paranın çoğu iki ortağın cebine gitti

Abone ol

Hayırlı kampanya, vurgunla sonlandı! "Yıldızlı bomba", Zeynep Helvacı'nın girişimiyle patladı! Helvacı, 2 yıl önce çocuklarıyla ölen işadamı Esad Edin'in yanında çalışıyordu. Ancak Edin, ölmeden bir süre önce Helvacı'yı işten çıkardı. İddiaya göre bunun ardında Helvacı'nın yaptığı usulsüzlükler vardı.

KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU!

Helvacı, bir süre sonra Linx Marketing adlı kendi şirketini kurdu. Ardından da ünlü televizyoncu Nuri Çolakoğlu ile tanıştı. Ve ikili geçtiğimiz yıl, Birleşmiş Milletler'in çocukları korumak amacıyla kurduğu yardım kuruluşu UNICEF yararına bir kampanya başlattı. "1 Yıldız Parlar 100 Çocuk Aydınlanır" sloganı ile hazırlanan kampanya, kısa sürede büyük ilgi gördü.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ...

Ünlüler, kendi tasarımlarını heykel yıldıza yaptı. Sonra da "Stars Of İstanbul" adlı yıldızlar, Taksim, Beyoğlu, Beşiktaş, Bebek, Fatih, Bakırköy gibi İstanbul'un dört bir yanında sergilendi. Sonra da açık artırmada 20 ila 100 bin TL arasında satıldı. Fakat Çolakoğlu, iddiaya göre her yardımsevere kendi şirketinden makbuz kesti. Buna karşılık, UNICEF'e heykel satışından elde edilen gelirin çok az miktarını ödedi. Çünkü paranın büyük çoğunlunun kampanya masraflarına gittiğini söyledi. Ancak, yardımdan elde edilen gelirin büyük kısmının Çolakoğlu ve Helvacı'nın cebine girdiği ileri sürüldü.

TAMAMEN ŞEFFAF

Nuri Çolakoğlu, TAKVİM'in iddialarıyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı: "Usulsüzlük ve yolsuzluk olduğunu öne sürenlerle memnuniyetle konuşurum. Hakkımızdaki iddialar tamamen asılsızdır. Kampanya son derece şeffaf ve açık bir şekilde yapılmıştır. Kampanyada toplanan paraların bir kısmı masraflara gitti. Elde edilen gelirin yüzde 40'ı ise UNICEF'e gönderildi."

HER SEY AÇIK!

TAKVİM, iddialar üzerine konunun muhatabı olan Zeynep Helvacı'ya da ulaştı. Ancak Helvacı, iddiaları yalanladı. Helvacı şunları söyledi: "Biz sosyal sorumluluk projesi olarak bir kampanya yaptık. Bunu da başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Her şey açık ve net. İddialar asılsız ve iftira. Bu şekilde ortaya atılan iftiralar yüzünden insan böyle kampanyalar yapmaktan soğuyor. Bir daha böyle bir işe kalkışmayacağım. İddia edildiği gibi ben birden zengin olmadım. Sadece krediyle aldığım bir arabam var."

PAHALI HEYKEL

Yıldızlı vurguna çok sayıda isim destek verdi. Türkan Şoray başta olmak üzere, ressam Burhan Doğançay, Devrim Erbil, Günseli Kato, Arzu Kaprol, Derin Sarıyer, Ayşe Kulin, Müjdat Gezen, Erdil Yaşaroğlu ve Nurgül Yeşilçay, heykel yıldızları kendi tasarımlarıyla renklendirdi. Söz konusu heykeller 20 bin ila 100 bin TL arasında satıldı. Ancak Çolakoğlu iddiaya göre fatura oyunlarıyla kampanyanın masraflarını yüksek gösterdi. Bu şekilde UNICEF'e yüzbinlerce TL'nin sadece küçük bir kısmını gönderdi.

HAYATI DEĞiŞTi

Bir zamanlar Esad Edin'in yanında sıradan bir işçi olarak çalışan Zeynep Helvacı'nın hayatı, kampanyayla değişti. İddiaya göre Helvacı önce kendisine lüks bir semtten daire aldı. Sonra da altına son model bir araba çekti. Ayrıca arka arkaya yurt dışına gitti. Bununla beraber kendisine kirası oldukça yüksek olan Beşiktaş Bulvarı'nda çok lüks bir ofis kurdu.