BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Katilin yakalanması an meselesi!

Gaziantep bombasını patlatan 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in bağlantıları tek tek çözülüyor.

Abone ol

Saldırıdan önce teröriste yardım eden ve patlama anında korumalık yapan 5 kişi tutuklandı. Filiz'in iki kardeşinin de aralarında bulunduğu şüpheliler, kaçışa da yardım etti. Kırsalda olduğu öğrenilen bebek katilinin yakalanması an meselesi.

KORUMALIĞINI KARDEŞLERİ YAPTI

Terör örgütü PKK'nın askeri kanadı HPG'de 'Özel Kuvvet' olan Filiz'in kardeşleri R.F ve H.F ile akrabaları Y.A, Y.O ve D.P'nin olay anında "Firaz"kod adlı teröristi korumakla görevli oldukları ortaya çıktı. Sorgularından kalleş saldırıdan haberdar oldukları anlaşılan kardeşlerin Gaziantep'e eylem sonrasında Murat Filiz'in kaçışını sağlamak için geldikleri tespit edildi.

SAMİMİ GÖRÜNTÜLER MOBESEDE

Öğretmen Mahmut H.'nin eşi ve çocuklarının, Filiz ve çekici şoförü M.Ç.'yi fotoğraflardan teşhis ettiği öğrenildi. Şüphelilerin Şanlıurfa Gaziantep yolundaki bir petrol istasyonunda buluşmaları ise güvenlik kameralarına takıldı.
Şüphelilerin görüntülerdeki samimi tavırları dikkat çekti. İfadelerinde "Yeni tanıştık" diyen şoför ve öğretmen çelişkiye düştü.

ARAÇ NOKTA HEDEFE BIRAKILDI

I Polis, bomba yüklü aracı getiren çekicinin, patlatılan noktaya doğrudan indirildiğini belirledi. Buna göre, uzun yıllar yaşadığı Gaziantep'i çok iyi bilen Filiz, o saatte sivillerin bölgede yoğun olacağını da biliyordu. Filiz'in kırsalda saklandığı ve Türkiye'yi terk etmediğini belirleyen polis, yakalanmasının an meselesi olduğunu bildirdi.