BIST 10.281
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.407,54
HABER /  DÜNYA

Ünal Aysal soruları cevapladı

Galatasaray Olağanüstü Divan Kurulu’nda konuşan Başkan Ünal Aysal, üyelerin sorularına kürsüde cevap verdi. Başkan Ünal Aysal, “Borç borçtur...

Abone ol

Galatasaray Olağanüstü Divan Kurulu’nda konuşan Başkan Ünal Aysal, üyelerin sorularına kürsüde cevap verdi. Başkan Ünal Aysal, “Borç borçtur. Hangisini ödersek ödeyelim namusumuzu temizlemek zorundayız” dedi.

"BAŞKA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKIYOR"
Bu borçların müessesemizin ağı yükümlülüğü altındadır diyen Başkan Aysal, “Biz borçları öderken de tercihlerimize göre değil, Galatasaray’ın tercihlerine göre ödemesini yapıyoruz. Ama şunu unutmayın masaya oturduğunuz vakit başka rakamlar çıkıyor ama sandalyeye oturduğunuz vakit başka gerçekler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

"BORÇ 650 MİLYON DEĞİL"
Olağan Divan Kurulu’nda söz alan Taner Aşkın’ın, Ünal Aysal’dan, Galatasaray’ın hisselerindeki belirsizliği açıklamasını istedi. Başkan Aysal söz aldıktan sonra şunları söyledi:
“Hisse senetlerinden elde edilen gelir 165 milyon TL. Sermaye artışından gelen toplam para 130 milyon TL. Bunları topladığınız vakit 295 milyon TL yapıyor. Öyle bir milyar falan değil. Kaldı ki neden sadece banka borçları olarak ödemediniz deniliyor. Galatasaray’ın yıllık 200 milyon dolarlık bütçesi var. Yani evvela yaşamamız lazım sonra borçların ödenmesi lazım. Bize buna rağmen iki senede borçlanmadığımız gibi haysiyetli bir müesseseyi ortaya koyduk. Masraflarımızı her ay sonunda eda ettik ve Galatasaray’ın marka değeri böyle yükseldi. Ondan sonrada bir takım genel borçlarda da azaltmaya gittik. Bu sene sonu itibarı ile rakamların ne olduğunu eylül ayında sanırım göreceğiz.” Başkan Aysal Galatasaray’ın net borcunun 650 milyon TL değil 450 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)