BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,56
HABER /  GÜNCEL

Unakıtan'dan işsize müjde

Unakıtan bu yılın ikinci yarısından itibaren piyasadaki canlılığında işsizliğin de azalacağını söyledi.

Abone ol

Kadıköy'e parti ve hükümet olarak çok önem verdiklerini, özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kadıköy'ü çok önemsediğini kaydeden Unakıtan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ümit Özerol'a destek istedi.

Türkiye'de birkaç sene önceki ümitsizliğin artık olmadığını ifade eden Unakıtan, bunun sadece hükümetin ve AK Parti'nin değil, AK Parti'yi iktidara getiren tüm Türkiye'nin başarısı olduğunu söyledi.

Hükümette gösterdikleri başarıyı şimdi yerel yönetimlerde de göstermek istediklerini vurgulayan Unakıtan, ''Kadıköy'de de daha önce Başbakanımız ile yakın çalışma yapan Ümit Özerol'u sizlere emanet ediyoruz'' dedi.

Hizmetin kolay bir iş olmadığını, fedakarlık istediğini anlatan Unakıtan, ''Bunun için hizmet, bana göre uzun süreli olmaz. Bulunduğumuz koltuklar bana göre gelip geçici olan koltuklardır. Bu koltuklarda emanetçiyiz'' diye konuştu.

''EKONOMİYİ RAYINA OTURTTUK''

Ekonomideki kötü günlerin geride kaldığını kaydeden Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ekonomiyi rayına oturttuk. Ama Türkiye'nin daha iyi günleri görmesi lazım. Çünkü onu hak ediyor. Bugüne kadar maalesef genel olarak da mahalli idareler olarak da hak ettiğini görememiş bir toplumuz. Yönümüz, yolumuz bir defa bunu iyi bilin, Avrupa Birliği'dir. Onu iyi bilin. Türkiye'de ne olmasını arzu ediyorsanız, gidin Avrupa'ya bakın, gezin, görün Türkiye'yi de oraya getireceğiz. Bakınız orada insanlar hep güler yüzlü, insanlar birbirine hoşgörülü, insanların gelir düzeyi yüksek, kimse kimseyle fazla ilgilenmiyor, ama birbirine karşı gayet anlayışlı ve saygılı, kimse kimsenin hakkını yemiyor, hortumculuk yok, soygunculuk yok. Türkiye'nin yeri Avrupa Birliği'dir. Fert düzeyini de oraya çıkarmak lazımdır. Başka hiç çaremiz yok.''

MİLLİ GELİR

AB'ye girmek için dev adımlar attıklarını kaydeden Unakıtan, ''İnanın batılı devlet adamları artık bize hayranlıklarını, hayretlerini dile getiriyorlar. 'Madem siz böyleydiniz, neredeydiniz bugüne kadar?' diyorlar, 'Bugüne kadar niye böyle ters işler yaptınız?' diye soruyorlar, memnuniyetlerini dile getiriyorlar'' dedi.

Türkiye'ye gelmeyen devlet adamlarının artık ziyaret etmeye başladığını anlatan Unakıtan, bu gelişmelerden dolayı Türkiye'yi alkışladıklarını, büyükelçiler aracılığıyla bakanlara davetler geldiğini belirtti.

Bir zamanlar Türkiye'den gidenlerin bu ülkelere turist olarak girmekte zorlandıklarını ifade eden Unakıtan, ''O günlerden çok şükür bu günlere geldik, ama bu yetmiyor. İlk göreve geldiğimizde milli gelirimiz 2 bin dolarlara düşmüştü. Şimdi 2 binden 2 bin 500 oldu, 2 bin 500'den 3 bin oldu. Bu senenin sonunda 4 bin olacağız inşallah... Türkiye'nin 2 şeye çok ihtiyacı var. Bunlar da siyasi ve ekonomik istikrar. Bunu sağladığımız sürece Türkiye'nin önünde kimse duramaz'' diye konuştu.

İŞSİZLİK SORUNU

Enflasyonun ve faizin düştüğünü ve düşmeye devam ettiğini kaydeden Unakıtan, ancak işsizlik oranının bugüne kadar çok fazla düşmediğini söyledi.

Unakıtan, ''İşsizlik birden bire düşmez. Yatırımlar lazım. Yatırımların da ortamı sağlandı. Göreceksiniz bu yılın ikinci yarısından sonra piyasalardaki canlılığa da işsizliğinin azalışına da hep beraber tanık olacağız'' dedi.

Son olarak ABD'den gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan 10-15 yatırımcı geldiğini ifade eden Unakıtan, ''Diyorlar ki, 'Bir mucize gerçekleştirdiniz'. Mucize gerçekleştirmedik, ama çok çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Kahvaltılı toplantıya arkasında ''UNAKITAN 10'' yazılı kırmızı bir kazakla katılan Kemal Unakıtan'a, yine üzerinde çörek otuyla ''AKP'' yazılı pide ikram edildi.

Unakıtan, pidede ''AKP'' yazması üzerine, ''AKP'yi yemeyiz, yedirmeyiz. AKP herkesi doyuracak'' dedi.

Unakıtan, gazeteciler fotoğraf çekerken de ''Daha çok çekersiniz, forma gibi kazak giydim'' şeklinde espri yaptı.

Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İrfan Gündüz ve Tayyar Altıkulaç ile Kadıköy Belediye Başkan adayı Ümit Özerol da katıldı.

Unakıtan daha sonra, basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.