BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,74
HABER /  DÜNYA

Umutla bekliyorlar

Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nde kayığın batması sonucu kaybolan iki balıkçıyı arama çalışmaları şiddetli rüzgar nedeniyle yapılamıyor. Batan ...

Abone ol

Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nde kayığın batması sonucu kaybolan iki balıkçıyı arama çalışmaları şiddetli rüzgar nedeniyle yapılamıyor. Batan kayık karaya çıkartılırken, kayıp balıkçıların yakınları umutlu bekleyişlerin sürdürüyor.
Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde Adnan Menderes Bulvarı yakınlarındaki ada denilen yerden Seyhan Baraj Gölü’nü kullanan 5 kişi, karşı taraftaki balık çiftliğine giderek balık almak istedi. Ancak aşırı rüzgar nedeniyle kayık alabora oldu. Bunun üzerine Turgut Bülbül (31) ile Kenan Akatay (29) suya batıp kaybolurken Suriye uyruklu Rabi Akkor (30) kayıktan düşen bir malzemeye tutunarak, Hacı Osman Gönen (53) ise montu sayesinde suyun üstünde kalmayı başardı. Ahmet Kocabey (44) ise bir süre yüzerek kurtulmaya çalıştı.
Olay yerine gelen Su Altı Grup Amirliği, kıyıdan yaklaşık 400 metre açıktaki 3 kişiyi kurtardı. Hayati tehlikesi olan Kocabey’in tedavisi devam ederken iki kişi hastaneden taburcu edildi.
Bu arada dün saat 15:00’a kadar sualtı polisleri çalışma yaptıktan sonra aşırı rüzgar nedeniyle aramalara ara verdi. Bugün sabah saatlerinde tekrar göle gelen sualtı polisleri aşırı rüzgar nedeniyle arama yapamadı.
Bu arada rüzgarın etkisiyle balıkçıların alabora olan kayığı kıyıya yakın bir yere geldi. Bir kişi göle girerek önce kayığın motorunu çıkardı. Daha sonra ise kayığa ip bağlanarak kayık karaya çekildi. İki kayıp balıkçının akrabaları da kayığın kıyaya çekilmesine yardımcı oldu. Balıkçıların yakınları göl kenarında umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Balıkçıların yakınları biran önce kayıplarının bulunmasını istiyor.
(İHA)