BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Umut talih kuşunun kanatlarında

Büyük ikramiyenin 30 milyon TL olarak belirlendiği Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'ne bir ay olmasına rağmen, bilet gişeleri önünde şimdiden kuyruklar oluşmaya başladı.

Abone ol

Çekiliş için bilet almak isteyen vatandaşların bu yıl da en gözde mekanı, uğurlu olduğuna inandıkları Eminönü Bahçekapı'daki Nimet Abla bayisi oldu. Gişe sahibi Nimet Özden, ikramiyenin, geçen yıla göre artması nedeniyle ilgilinin çok büyük olduğunu belirtti.

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların umutlarını yılbaşı biletine bağladığını dile getiren Özden, genellikle çeyrek ve tam bilet tercih eden vatandaşların, şehir dışındaki akrabalarına göndermek için birden fazla bilet satın aldığını, hatta, kent dışından da bilet siparişi aldıklarını aktardı.

Tam biletin 30, yarım biletin 15 ve çeyrek biletin ise 7.5 liradan satıldığı Özel Çekiliş biletlerine ilginin, memur maaşlarının verileceği 15 Aralıktan sonra katlanarak artması belkeniyor.

30 MİLYON TL DÜŞÜ

Birçok insanın refaha ve lüks yaşama kolaylıkla sahip olabileceği 30 milyon TL ile çok sayıda ev, arabaya sahip olabilir, dünya turuna çıkabilir veya faize yatırarak lüks bir yaşam sürebilirsiniz.

İstanbul Emlakçılar Derneğinden alınan bilgiye göre, 30 milyon TL ile İstanbul'un en lüks semti olarak bilinen ve yüksek gelirli ailelerin yaşadığı Etiler'de 2 milyon TL'den yaklaşık 200 metrekare, 4 oda bir salon, ankastre mutfak, duşa kabin ve lüks bir yaşam konforu sunan 15, Bebek'te ise, denizi gören ve tanesi 5 milyon TL'den 6 daire satın alabilirsiniz.

Eğer manzaraya ve konfora düşkünseniz manzarası Boğaz'a bakan, bir yalı ile bir yalının yarısını alabilir ya da paranızı gayrimenkule yatırmak istiyorsanız, tanesi 500 bin TL'den 200 metrekarelik 60 daire sahibi olarak, yaşamanızı hiç çalışmadan "kira zengini" olarak sürdürebilirsiniz.

"Hayır ev almak istemiyorum. Hız ve marka düşkünüyüm" diyorsanız, dünyanın en pahalı otomobili olan Ferrari'den filo yapabilir, filonuzda 336 bin avro (759 bin TL) değerindeki 39 Ferrari veya 510 bin avro'luk (1 milyon 356 bin 600 TL) 20 Ferrari'ye yer verebilirsiniz.