BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Umudu 5 yıldır hiç bitmedi

Trabzon’un Of ilçesinde 5 yıl önce 9 yaşındayken çöp dökmek için evden çıkan ancak bir daha geri dönmeyen Yusuf Kazdal’ın adli yaşlandırma y...

Abone ol

Trabzon’un Of ilçesinde 5 yıl önce 9 yaşındayken çöp dökmek için evden çıkan ancak bir daha geri dönmeyen Yusuf Kazdal’ın adli yaşlandırma yöntemi ile 14 yaşındaki hali fotoğraflandırılırken, acılı anne kayıp oğlunun 14 yaşındaki resmine bakıp eve döneceği günlerin umudu ile yaşıyor.
Trabzon’un Of İlçesi’nde 5 yıl önce 9 yaşındayken kaybolan Yusuf Kazdal’ın arama çalışmaları sürüyor. Kazdal’ın aradan geçen 5 yıllık zaman zarfı değerlendirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından adli yaşlandırma yöntemi ile 14 yaşındaki hali fotoğraflandı. Fotoğrafın bazı örnekleri ise ailesine teslim edildi. 5 yıldır oğlunun yolunu gözleyen anne Esma Kazdal oğluna ait yaşlandırılmış fotoğrafları bağrına bastı. Acılı aile oğlunun yeni fotoğraflarını eskilerinin yanında evlerinin çeşitli yerlerine astı.
Esma Kazdal, adli yaşlandırma yöntemi ile hazırlanan fotoğrafların kendileri için yeni bir umut olduğunu belirterek “Bu fotoğrafı çok beklemiştik. Fotoğraf bize ulaştırıldığında çok farklı duygular yaşadık. Fotoğraf çok uzun zaman önce hazırlanmış ama bizim elimize yeni ulaştı. Fotoğrafta oğlumun şimdiki yaşı ve hali canlandırılmış. Bu fotoğrafım oğlumun arama çalışmalarında etkili olacağını umuyorum. İnşallah güzel haberleri gelecek” dedi.
Konuşması sırasında göz yaşlarına boğulan anne konu ile ilgili tüm Of halkına seslenerek yardım çağrısında bulundu. Acılı anne, “Beş yıldır bekliyoruz. Koca Of’da hiç kimse Yusufumu görmedi mi ? Büyüklerimizden yardım istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan yardım istiyorum. Yaradanın rızası için bir gören bir duyan varsa konuşsun da acımız dinsin. Ölü ise ölü kayıp ise kayıp karınca kadar bile ipucuna ihtiyacımız var” diye konuştu.
5 yıl önce çöp dökmek için evden ayrılıp bir daha kendisinden haber alınamayan Yusuf Kazdal’ın evindeki odası son hali ile korunuyor. Yatağı ve odası hiç bozulmayan Kazdal’in elbiseleri ise ütülü olarak yatağının üzerinde bir gün geri döneceği umudu ile saklanıyor.
(İHA)