BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Ümitten Nobreye övgü

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat, Beşiktaş'a giden Nobre'ye övgüler yağdırdı

Abone ol

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat, futbolcu olarak her şeyden önce geleceklerini düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Futbol Federasyonu'nun Özel (A) Antrenör Kursu için Riva'daki tesislerde bulunan Ümit, katıldığı Lig TV'deki programda, ''Futbolcu olarak her şeyden önce geleceğimiz için hareket etmemiz gerektiğini insanların bilmesi lazım'' dedi.

Tümer'in, Fenerbahçe'ye transferi konusunda yapılan eleştirilerle ilgili soruları da yanıtlayan Ümit, ''Büyük takımlarda oynayan futbolcuların, başka takıma gidemeyeceği şeklindeki tabunun yıkılması lazım. Bir futbolcu, her zaman aynı seviyede olamayabiliyor veya aynı ücreti alamayabiliyor. Bir oyuncu başka bir takıma gittiğinde, hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmeli'' diye konuştu.

Başarıda öncelikle, yetenekli ve karakterli bir futbolcu grubuna sahip olmanın gerekliliğine işaret eden Ümit, teknik direktörün de başarıda futbolcu kadar payı bulunduğunu, bu konuda bir tarafın ağır bastığını söylemenin yanlış olacağını kaydetti.

Almanya'da yapılacak Dünya Kupası finallerinde Türkiye'nin olmadığının hatırlatılması üzerine Ümit, şunları söyledi:

''Hatalardan ders çıkarmak lazım. Bu dünya kupasında yeralamadık.Finallere gitmeyi hak ediyorduk. Yine de tecrübelerden ders çıkarmak daha doğru olur. Zaman da çok çabuk geçiyor. 2008 yılında Türk Milli Takımı ülkeyi en iyi şekilde temsil eder.''

Fenerbahçe'nin, lig şampiyonluğunu ve Fortis Türkiye Kupası'nı kaybetmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan kaptan Ümit, ''Denizli'de işimizi bitirmemiz lazımdı. Kaybedilen kupalarla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Taraftarlardan özür diliyoruz. Futbolda bunlar oluyor. Denizlispor maçında hata bizde. Skoru 1-1 yaptıktan sonra umutlandık, ama olmadı. Şampiyonluk kaçtıktan sonra 10-15 gün kendime gelemedim. Şampiyon olamamanın hatası bizde'' şeklinde konuştu.

Ümit, teknik direktör Christoph Daum konusunda ise ''Daum'un gidip gitmediği henüz belli değil. Ameliyat olacağını söylemişti, ancak Daum'un, Türk futboluna verdiği emeği kimse inkar edemez'' diye görüş belirtti.

Beşiktaş'a transfer olan Nobre konusundaki görüşlerini açıklayan Ümit, ''Nobre dört dörtlük değil, dört beşlik bir insan, ama transferi kulübün tercihidir. Futbolcu olarak bizim yorum yapmamız söz konusu olamaz. Gittiği takımda başarılar diliyorum. Başarıyı hak edecek kadar güzel bir yapısı var'' dedi.