BIST 10.253
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,74
HABER /  GÜNCEL

Ümit Özdağ ve Kızılkaya birbirine girdi

CNN Türk ekranları ateşli bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu. Ümit Özdağ ve Kızılkaya biririne girdi.

Abone ol

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de Kürt yazar Muhsin Kızılkaya ve Ümit Ülkücü Özdağ birbirine girdi. Tansiyon tavan yapınca Ahmet Hakan programa reklam arası vermek zorunda kaldı.

Programda Mersin ilinde yapılan Türk-Kürt toplumu üzerindeki araştırmanın sonuçları tartışıldı. Gazeteciler.com sitesinin haberine göre program Kızılkaya Özdağ'ın karşılıklı suçlamalarına sahne oldu.

"ÖCALAN İDAM EDİLMEYİNCE TÜRK SORUNU TETİKLENDİ!"

Ümit Özdağ araştırmadaki sonuçları artık bir Türk sorunu olduğu şeklinde yorumladı. Türklerin bir mağduriyet duygusu yaşadığını savunan Özat, Abdullah Öcalan'ın idam edilmemesinin bu mağduriyet algısını tetikleyen önemli bir dönemeç olduğunu söyledi.

"O DÖNEM İDAM ETMEDİNİZ ŞİMDİ KONUŞUYORSUNUZ"

Muhsin Kızılkaya ise Özdağ'ın MHP'li kimliğini hatırlatarak, 'MHP iktidardaydı zamanında neden o dönem idam etmediniz de şimdi konuşuyorsunuz' diyerek 'birisinin idam edilmemesi üzerinden bir mağduriyet algısı mı olur? Bu nasıl bir mantık?' diye sordu. Kızılkaya'nın çıkışına çok sinirlenen Özdağ canlı yayında adeta kendini kaybetti.

"HEPİMİZİ ASARSINIZ"

'MHP tek başına iktidara gelirse görürsünüz o zaman asıyor mu asmıyor mu? diyen Özdağ, Kızılkaya 'Elbette o zaman hepimizi asarsınız' diye cevap verince tartışma iyice gerildi.

"SEN KİM OLUYORSUN"


Kızılkaya'yı 'terbiyesiz' ve 'provaktör' olmakla suçlayan Özdağ, 'haddini bil' dedi. Kızılkaya'nın 'sen kim oluyorsun da bana haddimi bildiriyorsun' diyerek karşı çıkmasıyla süren tartışma karşılıklı atışmalara dönüştü. Özdağ'ın programı terk etmeye kalktığı tartışma stüdyoda gerilimi doruğa çıkarttı. Ahmet Hakan'ı çaresiz bırakan tartışma reklam arasına gidilerek kesildi.