BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  EKONOMİ

Ulusoy'un erteleme kararı TÜRSAB'ı karıştırdı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, 23. Olağan Kongre'de aday olmayacağını açıkladı. Bu kararından ardından önümüzdeki hafta yapılacak genel kurulunu ertelemesi muhalefeti kızdırdı.

Abone ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte TÜRSAB, 23. Olağan Genel Kurul'un güvenlik gerekçesiyle ertelendiğini duyurdu. Kongre sürecinin başladığını ve erteleme kararının hukuksuz olduğunu söyleyen TÜRSAB Değişim Hareketi Lideri Firuz Bağlıkaya, Başaran'ın 20 yıllık başkanlık döneminde 6 kez aday olmayacağını açıkladığını; ancak aday olduğunu söyleyerek, mevcut yönetimin inandırıcılığını yitirdiğini ifade etti.

Başaran Ulusoy'un seçimlerden çekildiğini duyurmasının ardından, TÜRSAB'ın önümüzdeki hafta yapılması planlanan 23. Olağan Genel Kurulu'nu iptal etmesi gündeme bomba gibi düştü. Ulusoy, önümüzdeki

 Firuz Bağlıkaya: 20 yıllık Başkanlığı süresince daha önce en az 6 kere aday olmayacağım açıklaması yapan mevcut Başkanın inandırıcılığı da kamuoyu nezdinde yok hükmündedir.

hafta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklarken, şahsı üzerinden yürütülen karalama kampanyasının tahammül sınırlarını aştığını söyleyerek, yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını duyurdu.

MUHALEFET TEPKİLİ: ERTELEME KARARI HUKUKSUZ

TÜRSAB'ın tarihinde ilk kez 5000 delegenin katılacağı bir genel kurulu sürecinin başladığı ve bu süreçte alınan erteleme kararının hukuksuz olduğunu söyleyen TÜRSAB Değişim Hareketi Lideri Firuz Bağlıkaya, yönetim kurulunun böyle bir karar alamayacağını ileri sürdü. Ulusoy Başaran'ın 20 yıllık başkanlığı süresince daha önce de en az 6 kere aday olmayacağını açıkladığını; ancak tekrar aday olduğunu söyleyen Bağlıkaya, mevcut yönetimin bugünkü açıklamasının inandırıcılığını yitirdiğini ve kamuoyu nezdinde de yok hükmünde olduğunu ifade etti. İşte Başaran'ın açıklamasından bazı satır başları:

"Bildiğiniz üzere Genel Kurulumuzun ilki bugün (26.11.2017) tarihinde gerçekleşti ve çoğunluk sağlanamadığı için Kanun gereği daha önceden duyurulduğu gibi 2-3 Aralık 2017 tarihine ertelendiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Komiseri Yusuf Batur tarafından tutanak altına alınmış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirilmiştir.

Seçimi kaybetme korkusu ile yapılan bu girişimi şiddetle kınıyor; üyelerimizi ve birliğimizi kamuoyunda düşürdükleri bu durumdan dolayı üzüntülerimizi dile getiriyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, TÜRSAB’ın hiçbir hukuki temele dayanmayan bu kararını delegelerin hassasiyetini göz önüne alarak değerlendireceğinden hiçbir şüphemiz yoktur."

ÜNSEVER: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Bu arada turizm hukukçusu İlker Ünsever, TÜRSAB Yönetim Kurulu'nun erteleme kararının yok hükmünde olduğunu ileri sürdü. Ünsever yaptığı açıklamada kanunun emredici hükmü olduğunu ve yönetimin böyle bir karar alamayacağını söyleyen Ünsever, kararla birlikte mevcut yönetimin kendi görev süresini uzattığını, dedikoduların seçim erteleme sebebi olamayacağını kaydetti.