BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Uluslararası Genç Mucitler yarışmasında büyük başarı

Okyanus Koleji öğrencileri"IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması" büyük başarı yakaladı.

Abone ol

Okyanus Koleji öğrencileri 3 uluslararası proje yarışmasından biri olan "IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması"nda Ataşehir Okyanus Koleji öğrencileri dünya ikincisi oldu. 

Dünyada bütün branşlarda düzenlenen 3 uluslararası proje yarışmasından biri olan "IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması"nda, Özel Avcılar Fen ve Proje Lisesi Öğrencisi Bilge Kurt ve Elifsu Aslanı'n hazırladığı "Düzgün köşegenlerin çokgen ilişkisi" isimli proje geometri alanına sağlayacağı büyük fayda sebebiyle 110 proje arasından DÜNYA 1.si olarak altın madalya aldılar.

Okyanus Koleji öğrencileri Melike Kara ve Dilara Suna ise hem çevreyi temizleyen hem de enerji elde eden projeleriyle Amerika'da gerçekleşen en prestijli uluslar arası proje yarışması ISWEEEP 2014'te 385 proje arasından Dünya ikincisi oldular.

Bir taşla iki kuş vurduklarını söyleyen öğrenciler, tüm dünyada ucuz olduğu için çok fazla tüketilen kümes hayvanlarına ait atık tüylerin çevreye verdikleri zararı belirledikten sonra bunu zararsız hale getirmenin yollarını aradılar. Üniversite ve özel sektör desteğiyle 1.5 yıl süren laboratuvar çalışmalarının ardından özel termo kimyasal işlemlerden geçirdikleri atık tüylerle hidrojen gazı ve biyoyakıt elde etmeyi başardılar. Böylece öğrenciler gelecekte kullanılabilecek ve maliyeti düşük alternatif enerji kaynağı elde etmeyi başardılar.

Yarışma sonrasında Türkiye'ye dönen öğrencilere ve danışman öğretmenlerine, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle organize edilen "9. Bu Benim Eserim Proje Yarışması"nda "Fen ve Teknoloji" alanında TÜRKİYE BİRİNCİSİ olan Ataşehir Okyanus Koleji öğrencileri Haktan Tana'ya ve Utku Aydın'a ve danışman öğretmenleri Özlem İnce'ye Okyanus Kolejleri'nin kurucusu ve Okyanus Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özbey tarafından teşekkür belgeleri, altın ve başarı çekleri takdim edildi. Orhan Özbey, "Binlerce proje arasından bu dereceleri almak çok büyük bir başarı. Kainat Birinciliği olsa, Okyanus öğrencileri onu da elde eder" diyerek Okyanus Koleji öğrencilerinin eğitimine ve başarılarına duyduğu güveni vurguladı.