BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ulusalcılardan 'Hür Adam'a protesto

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan ''Hür Adam'' filminin galası, Maslak TİM Show Center'da yapıldı.

Abone ol

Filmin dün akşam Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center'da düzenlenen gala gösterimi öncesinde, basın bildirisi okuyan ulusalcı bir grup, Bediüzzaman'a hakaretlerde bulundu.

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan ''Hür Adam'' filminin galası, Maslak TİM Show Center'da yapıldı.



ULUSAL PARTİ ÜYELERİNDEN PROTESTO

Ulusalcı grup, film ve Bediüzzaman Said Nursi'ye hakaret eden sloganlar atmaya başladı. Üzerinde "Ulusal Parti" amblemi olan ve "Türkiye Türklerindir", "Hür Adam değil Sefil Adam" gibi pankartlar ile aynı doğrultudaki sloganlar, yaklaşık 15 dakika süren basın bildirisinin okunması esnasında da devam etti. Bu esnada galaya girmek için grubun yanından geçen davetlilerin sağduyulu tavrı muhtemel bir arbedeyi önledi. Ulusalcı grup, basın bildirisinden sonra dağıldı.

BÖYLE BİR ŞEY YAPILAMAZ

Ancak film başlamadan önce Bediüzzaman'ın hayatından bahseden kısa bir sunum yapılırken, salonun balkon bölümünde iki kişi dışarıdaki eylemi devam ettirmeye çalıştı. "Burası Türkiye. Böyle bir şey yapılamaz" diye bağıran ikili, güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

BAŞROL OYUNCUSU NE DEDİ?

Film, hayatı iman hakikatlerini anlatmakla geçen, ''Bediüzzaman'' lakaplı Said Nursi'nin hayat mücadelesini, ''Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam'' sözünden yola çıkarak anlatıyor.

Filmde Said Nursi'yi canlandıran baş rol oyuncusu Mürşit Ağa Bağ, ilk zamanlarda rolü canlandırmakta zorlandığını, ancak zamanla alıştığını söyledi. Titiz bir çalışmayla çekimleri sonuçlandırdıklarını belirten Bağ, filmin beğenilmesini gönülden arzu ettiğini söyledi.

Senaryosunu Ahmet Çetin, Mehmet Uyar ve Mehmet Tanrısever'in yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Tanrısever'in yaptığı ''Hür Adam'' filminde, Bağ'ın yanı sıra Tarık Tanrısever, Engin Yüksel, Mesut Çakarlı, Bülent Polat, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve İsmail Hakkı gibi oyuncular rol alıyor.

KARANLIK AYDINLATILIYOR

Dramatik biyografi olarak hazırlanan filmde, Said Nursi'nin, Eski Said-Yeni Said ve üçüncü Said olarak bilinen üç dönemi anlatılıyor. Film, Said Nursi'nin mücadelesine başladığı yıllarda, sürgün olarak gönderildiği küçücük bir belde olan Isparta Barla'dan başlayarak bütün dünyaya yayılan eserlerinin zorlu yolculuğundan kesitler taşıyor. Bugüne kadar pek çok ilmi ve edebi çalışmaya konu olan Bediüzzaman'ın hayatı, merak edilen ve karanlıkta kalan birçok yanıyla filmde yer alıyor.

Türkiye'de 7 Ocakta vizyona girecek film, 13 Ocakta da Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsviçre, Fransa, İngiltere ve Danimarka'da izleyiciyle buluşacak.