BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,66
HABER /  GÜNCEL

Uludere sınırında çatışma SON DAKİKA

Uludere'de 15 nolu sınır taşının bulunduğu bölgede, asker ile sınırın Irak tarafından bulunan PKK'lı grup arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Kuzey Irak sınır hattındaki güvenlik yolunda bir askerin mayına basarak şehit olması öncesi ve sonrasında bölgede şiddetli patlamalar oldu.

Bölgeye takviye askeri güç ve helikopterler sevkedildi. Sınırın karşı tarafına kaçağa giden bir grup köylü, patlama sonrası araç parçalarının havada uçuştuğunu aktardı.

ANF'nin iddiasına göre de Uludere sınırında 15 Şubat’ta başlayan ve on gündür devam eden operasyonların ardından, sınır hattı bugün sabah saatlerinde yeniden hareketlendi.

İKİ BÜYÜK PATLAMA 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, sınır ticareti yapmak isteyen bir grup köylünün yolu bu sabah erken saatlerde askerlerce kesildi. 15 nolu sınır taşının bulunduğu bölgede köylülerin beklediği sırada 2 büyük patlama sesi duyuldu.

Patlamanın bulunduğu bölgede akrep tipi zırhlı aracın tahrip edildiği, ölü ve yaralıların da olduğu ifade edildi. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, HPG ile askerler arasında çatışma çıktığı Beyaztepe Askeri Üs’ten Karaçalı Tepesi’ne obüs ve top atışları yapıldığı belirtiliyor.

ŞIRNAK'TAN ACI HABER GELDİ: 1 ŞEHİT

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Irak sınırındaki Karaçalı üs bölgesinde güvenlik yolu yapımı sırasında daha önce araziye döşendiği belirtilen mayının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu... TIKLA OKU...