BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Uludağ’da yılın ilk kar manzaraları

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle bu kış ilk kar yağışını erken alan Uludağ’ın zirvesinde, Bursalı dağcılar muhteşem man...

Abone ol

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle bu kış ilk kar yağışını erken alan Uludağ’ın zirvesinde, Bursalı dağcılar muhteşem manzaralar kaydettiler.
Uludağ’ın 2 bin 543 metre yüksekliğindeki zirvesine çıkan dağcılar, yolda muhteşem fotoğraflar aldılar. Marmara bölgesinin en yüksek noktası olan Uludağ’da, perşembe gününden itibaren yağan kar, Bursa’da bulunan dağcılık kulüplerini de sevindirdi. Haftasonu tatilini bekleyen dağcılar soluğu Uludağ’ın zirvesinde aldı. Teamsahlar Trekking Grubu Bursa’dan Uludağ’a çıkarken, Osmangazi Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü de Oteller Bölgesinden tarihi Cumalıkızık köyü’ne indi.
İLK KARDA ZİRVE YÜRÜYÜŞÜ
Bu kışın ilk zirve yürüyüşünü ise Çelebi Mehmet Dağcılık Kulübü sporcuları gerçekleştirdi. Beklediklerinden daha fazla kar ile karşılaşan dağcılar, zaman zaman sis basmasıyla GPS rotasında heyecanlı bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Çelebi Mehmet Dağcılık grubu, Wolfram Madeninin hemen üst tarafında bulunan 2 bin 496 metre yüksekliğindeki küçük zirvede bulunan kulübede hem ısındılar hem de hatıra fotoğrafı çektirdiler.
7 saat süren yürüyüşün ardından oteller bölgesine inen dağcılardan Servet Akpunar " Uludağ’a yağan ilk karın ardından zirveye çıkmak güzel bir duygu ve tecrübe oldu. Uludağ’ın eşsiz güzelliklerini küçük zirve ve rasat düzünden fotoğrafladık. Yoğun kar olduğunu görünce büyük zirveye çıkmadan dönüş yaptık. Tahminimizden fazla karla karşılaştık. Rasat düzünde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşmıştı. Wolfram yolundaki ağaçların yağan karla birlikte buzdan heykellere dönüştüğünü gördük. Müthiş bir manzara vardı. Havanın müsade ettiği anlarda bu manzarayı kaydettik" dedi.
(İHA)