BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den domuz gribi sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 2003-2013 yılları arasında deli dana ve kuş gribi hastalıklarından ölen kişi sayısını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Türkiye'de 2003-2013 yılları arasında toplam kaç kişiye deli dana (Creutzfeld-Jakob hastalığı ile aynı semptomlara sahip) ve kuş gribi hastalıkları teşhisi konulmuştur?

2003-2013 yılları arasında deli dana ve kuş gribi hastalıklarından ölen kişilerin sayıları nedir?

2012 ve 2013 yılları içerisinde kaç kişiye kamu, üniversite ve özel hastanelerdeki tedavileri sonucu Creutzfeldt-Jacobhastalığı teşhisi konulmuştur?

Sağlık Bakanlığının hastanelere gizli bir genelge göndererek Creutzfeldt-Jacob hastalık teşhislerini kamuoyuyla paylaşmamaları yönünde uyarıldıkları doğru mudur?

Sağlık Bakanlığı'nın, Creutzfeld-Jakob hastalığını, hastaneler ve hekimlerce bildirilmesi zorunlu hastalıklar listesinde, parantez içinde halk arasındaki tabiriyle "deli dana' hastalığı olarak belirttiği de göz önüne alındığında iktidarınızın et ve hayvan ürünleri ile ilgili yanlış ithalat uygulamaları sonucu, Türkiye'de deli dana hastalığının baş göstermeye başladığı kamuoyundan neden gizlenmektedir? Kamuoyu neden uyarılmamaktadır?" sorularını yöneltti.