BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kadınlar siyaset için harekete geçti

Aktif siyasette var olmak isteyen kadınlar, Marmara Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Temel Eğitim Sertifika...

Abone ol

Aktif siyasette var olmak isteyen kadınlar, Marmara Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Temel Eğitim Sertifika Programı” nda yerel yönetimlerin yetki alanları ve işleyişleri hakkında bilgilendirildi.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Temel Eğitim Sertifika Programı” na katılan kadınlar yerel seçimler öncesi kolları sıvadı. Siyasette aktif rol almak isteyen kadınlar, Prof Dr. Recep Bozlağan tarafından verilen seminerde yerel yönetimlerin işleyişi ve organizasyonu hakkında bilgi sahibi oldu.
Prof. Dr. Recep Bozlağan, kadınların ekonomik ve siyasi hayatta daha fazla yer alması gerektiğini belirterek, “Nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadınlar bizim annelerimiz, kız kardeşlerimiz, ailenin temeli olan insanlar. Kadınların eğitimine çok önem vermek, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmak gerekir. Bir toplum erkeklerle ilerler ama kadınlarla tekamül eder. Dolayısıyla kadınların ekonomik, siyasi hayatta daha önde yer almaları gerekiyor” dedi.

“ŞEHİRLERE KADIN ELİ DEĞECEK”
Kadınların siyasi hayatta aktif rol alması gerektiğine vurgu yapan Prof. Bozlağan, “Bu eğitim programı da yerel seçimlere yönelik bir eğitim programıydı. Belediyeciliği bütün alanlarıyla kapsayan bir eğitim programıydı. Katılımda son derece iyiydi. Kadınların da ilgisi son derece yüksekti. Öyle inanıyorum ki yerel seçimlerde daha çok kadın olacak. Kadınlardan daha fazla aday ve bu seçimleri kazanan daha çok kadın göreceğiz. Artık şehirlere, mahallelere, sokaklara kadın eli değecek” dedi.

“YEREL SEÇİMLERDE NASIL HAREKET EDECEĞİMİZİ ÖĞRENİYORUZ”
Öğretmen Aynur Keleş ise eğitimden çok faydalandığını belirterek, “Liseden çıktığımdan beri ilk mahalle teşkilatında başlamıştım. Şuanda kamusal alanda başörtüsüne özgürlük diyoruz. Benim için en büyük başarılardan bir tanesi de budur. Seminer gayet faydalıydı, bilgilendiriciydi. Önümüzde yerel seçimler var nasıl hareket edeceğimizi öğreniyoruz” diye konuştu.
6 hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilecek olan seminerde kadınlara, yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi verilecek.
(İHA)