BIST 10.161
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.471,20
HABER /  GÜNCEL

Uluç'tan TRT ve Sabah'a sitem

TRT, Hıncal Uluç'ta hayal kırıklığına neden oldu. Uluç, Helsinki'de yapılan atletizm şampiyonasını atlayan TRT'ye sitem etti. Sabah'ın yeni spor müdürü de Uluç'u yanıltt

Abone ol Hıncal Uluç, Türkiye'ye futbol haricindeki sporları bir türlü sevdiremedi. Uluç, TRT'nin Helsinki'de yapılan atletizm şampiyonasına kayıtsız kaldığını savundu. Uluç'un tek hayal kırıklığı bu değildi. Uluç'u Sabah'ın yeni spor müdürü de yanılttı. Uluç, sitem dolu sözleri isimli yazısına sığdırdı...

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:


TRT hayal kırıklığı yarattı. Yarışmaların ilk günü sabahı şampiyonaya katılan 4 Türk atletinden üçü yarışırken, yayın yapma gereği duymadı. Dünya parası verilerek yayın hakkı alınmış. Bu yayın yapılsın diye gene dünya parası ile oraya bir ekip yollanmış. TRT (ki ilk T, Türkiye anlamınadır) Türk sporcuların yarışlarını Türk halkından kaçırdı..
İlgisizlik.. Bilgisizlik.. Spor servisi ve müdürünün lagarlığı ve sorumsuzluğu.. TRT yayınlarını planlayanlar spordan, atletizm şampiyonasından ne anlar..
Gideceksin onlara.. Diyeceksin ki "Sabah yarışmalarını da programa koyun. Özellikle ilk günü.. Çünkü Türk atletleri bu iki sabah yarışacaklar. Muhtemelen bir daha da yarışmayacaklar. Kendi sporcularımızı kendi halkımızdan kaçırmayalım.." Hani nerde o müdür?.. İddia ederim, adamın, Helsinki'de Dünya Şampiyonası olduğundan haberi yoktur, varsa da umurunda değildir, nerde kaldı ki, bu detayları bilecek ve bastıracak?..
Sunucu Güven Göktaş dersini iyi çalışıyor, ön bilgileri iyi alıyor. Hoş şeyler de söylüyor. Ama yarışı izleme ve analiz etme yeteneği yok. Yıllardan beri atletizm anlatıyor, ama olmuyor işte.. Yorumcu Cüneyt Ağabey, gene çok konuşup bir şey söylememekte kararlı. Yanılmak korkusu ile hiçbir şey söylememek için özel gayret sarf ediyor.
En uzmanı olduğu yarış, 100 metre finali başlarken "İçimden bir sürpriz sesi geliyor" dedi, ama bunu kimin yapabileceğini telaffuz edemedi. Sonuçta yarışın favorisi Gatlin, belki de en rahat 100 metre galibi oldu. Yani sürpriz mürpriz yok.. Çünkü bu defa yapacak adam yoktu. Daha ilk seçme turlarından buraya yarışları yakından izleyenler, Gatlin'i geçebilecek durumda bir atletin olmadığını rahatça görürlerdi.
Sabah, hayal kırıklığı yarattı. Genç müdür Serdar'ın Sabah'ı "Fener, Galatasaray, Beşiktaş futbol sayfaları"ndan kurtarıp, Spor sayfaları yapacağından çok umutluydum. Mert Aydın gibi, genç kuşağın özellikle dünya sporu, hele atletizm üzerine en parlak adamlarından birini Helsinki'ye gönderdiğinde bu umudum daha da arttı. Ama sayfalar eski hamam eski tas.. Bir sayfa Fener, bir sayfa Galatasaray, bir sayfa Beşiktaş olsun diye doldurmalar.. Buna karşılık Helsinki'yi laf ola torba dola şişirmeler.. Yazık!..