BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.396,40
HABER /  GÜNCEL

Uluç'tan Altaylı'ya hoşgeldin sürprizi

Hıncal Uluç, telif hakkı konusunda kendisini eleştiren Fatih Altaylı'ya cevap verdi. Fakat Altaylı, Uluç'u memnun etmeyi de bildi..

Abone ol Daha önce Hıncal Uluç'a telif hakkı konusunda ders vermeye çalışan Altaylı'ya cevap geldi. Uluç, Altaylı'nın telif hakkını tam bilmediğini yazdı. Tüm bu gerginliklere rağmen Uluç, yeni mesai arkadaşından oldukça memnun olacağını da başlıklı yazısında okurlarıyla paylaştı...

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:


TATİL dönüşü gazetelere bakıyorum.. Fatih Altaylı kardeşim, gene ağabeyine takılma huyuna takılmış..
Fikret Şenes yazım var ya..
"Hıncal ağbi hukuktan ne anlarmış. Siyasal Bilgiler'de hukuk mu okunurmuş. Nerdeymiş hani yazdığı şarkı sözleri?"
Bir de telif hakkı nedir, bilir miymişim?.
Bu dünyada bilgi denen şeyin kendi bildiklerinden ibaret olduğunu sanıyor Fatih..
Siyasal Bilgiler'de hem de nasıl hukuk okunduğunun, Mekteb-i Mülkiye'den hem de kaç Yüksek Mahkeme yargıcı ve başkanı çıktığını bilmiyor. Bilmeyince.. Yok!.. Hıncal imzalı şarkı sözlerini, kendi bilmiyor diye yok saymasını da geçtim, ama "Telif Hakkı" dersi vermeye kalkmasına hele çok güldüm..
Bir defa okuduğunu anlasa, benim bu hakkı hem de ne kadar ayrıntısı ile bildiğimi anlar, biraz hukuk nosyonu olsa Şenes'in "Adımı anons etmedi" diye Ajda'ya yasak koymaya kalkmasının bu hakla zerre ilgisinin olmadığını da görürdü. Böyle bir hakkın olmadığını bilirdi.
İkincisi..
Yazısına "Hıncal Abi, sen telif hakkı diye bir şey duydun mu" diye başlık koyan Sevgili Fatih dinle şimdi..
Sabah'ta yayınlanan Hıncal'ın Yeri, yıllardan beri Allahın günü Hürriyet'in ve Milliyet'in, yani Doğan Gurubunun Avrupa ve Amerika baskılarında durmadan yer alıyor..
Bugüne dek, izin alma, telif hakkı ödemeyi geçtik, bir, sadece bir kere "Senin yazılarınla dünyada gazete satıyoruz, teşekkür ederiz" deme uygarlığını gösteren bir, tek bir Doğan Gurubu yöneticisi, sorumlusu çıktı mı?..
"Telif hakkı" lafı bir Hürriyetçinin ağzına yakışmıyor.. Sakın ha Fatih!.. Sakın ha.. O konu özellikle sizinkilere "Cızzzzz!.."





Yazım bitti, Yasemin odama girdi. Elinde Hürriyet.. İçinde Fatih'in veda yazısı..
Uzun zamandır söyleniyordu, bizim guruba geleceği.. Fatih de ısrarla yalanlıyordu. Laf ola değil.. Hürriyet'le öyle gönül bağı vardı ki, bilirdim.. Beni oraya çekebilmek için nasıl yıllarca uğraş vermişti.. Veda yazısında anlatmadığı bir şeylerin olduğu muhakkak.. Kanal D'deki gelişmeler mi, başka şeyler mi bilmem..
Basın dünyası içindeki en sevdiğim isimlerin başında gelir Fatih.. Kardeşim. Bize gelme haberleri gerçekleşirse.. Gelişim Spor'dan nerdeyse 20 yıl sonra, Fatih'le yine ayni çatı altında çalışmak beni nasıl mutlu edecek bilemezsiniz..
Atışmalarımız mı?.. O sürecek tabii..