BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uluç, Tele Gol'ü yazdı

Hıncal Uluç, ortaya attığı tartışmalarla uzun süre konuşulan Tele Gol'ü eleştirdi. Uluç, çocukca tavırları bırakmış gözüktü. İşte Uluç'un gözüyle Star ve Tele Gol...

Abone ol Hıncal Uluç, Star'da yayınlanan Tele Gol'e daha müsammakar davranabileceğinizi söylermisiniz? diyor. Uluç, isimli yazısında her şeyi ortaya koydu. İşte STAR'a dair her şey...

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:


Pazartesi günü dostlardan kimi görsem, "Cengiz'i gördün mü dün gece" diye soruyordu.. "Tele Gol'e bir bağlandı ki.." Ben canlı yayınlar ve ana haberler dışında, tümü banddan yayınlanan kendi programlarım dahil, televizyon seyretmeyen bir adamım..
"Yoo!.." dedim hepsine.. "Görmeliydin" dedi, hepsi.. Tele Gol, pazar akşamının görüntü ve usta zenginliği içinde kendine yer bulan ve ses getiren bir program.. Serhat iyi gazeteci.. Yoktan var ediyor. Yürekli.. Ziya, Gökmen ve Adnan, (Bazı takıntılarından da kurtulsalar hele) maçları iyi okuyan, iyi anlatan yorumcular. Tele Gol'ün yükselişi tesadüf değil yani..
İşte bu programa bağlanıyor, Cengiz Özdemir..
Kim Cengiz Özdemir?..
Esasta patronları.. Star Medya Gurubu Başkanı o.. Aslında söyleyeceklerini, ertesi gün odasına davet eder, orada söyler.. Ama Cengiz sıra dışı bir iş yapıyor.. Söyleyeceklerini, canlı yayında, Star seyircileri önünde söylüyor..
Diyor ki..
"Üslubunuza dikkat edin.." Düşüncelerine, fikirlerine değil, onları ifade ediş şekillerine itirazı..
"Cengiz" dedim ya.. "Bu ne samimiyet" diyebilirsiniz.. Radyosu, televizyonu ve gazeteleri ile 70'i aşkın şirketten kurulu dev bir medya gurubu başkanından "Cengiz" diye söz etmemi yadırgamayın.
Cengiz benim hayattaki en iyi, en yakın dostlarımdan biri.. Bu yüzden de, onu bulup bu işin başına getiren TSMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e sitemim var..
Cengiz bizim maç ekibinin en değerli unsurlarındandı.. Hemen tamamı Galatasaraylı ekipte, Fenerli olanlar inci değerinde. Çünkü toplu seyretmenin keyfini Fenerliler sayesinde daha iyi çıkarıyoruz. Bir Muzo, bir Cengiz.. Şimdi tüm yükü tek başına Muzo çekiyor.
Salı (Şimdi çarşamba oldu) yemeklerinin baş köşe konuğu değil ev sahiplerindendi.. Cengiz artık orda da yok.. Günde bazan 20 saat çalışıyor.. Bir de ailesi var.. O zaman dostlar alınsın askıya.. "Sıra dışı dokundu, Tele Gol'e" dedim.. Cengiz'in mottosu, parolası, sloganı kendi adı ile anılan dünyanın en büyük reklam şirketini kuran Raymond Rubicam'ın tüm ofis duvarlarına astığı bir laf..
"Sıradana karşı direnin.."
Sıradana karşı direndiği için, Kültür Aş. Genel Müdürü olduğu sırada Minyatürk gibi bir mucizeyi yarattı. Yıllar sonra beni Rumeli Hisarı rüya konserlerine çeken adam oldu.
Star Medya Gurubu'nun başına geldiğinde, ilk ele aldığı televizyondu. Satış durumundaki holdingin amiral gemisi o.. Televizyonun değeri yükselirse, satış değeri de artar.. "Yıldızınız parlıyor" sloganı ile çıktı yola.. İlk ses getiren icraatı da Kenan Işık oldu.
Star Haber, özellikle son zamanlarda Cem Uzan'ın özel bülteni gibi kullanılır olduğundan hayli itibar yitirmişti. Yerlerde sürünüyordu. Bu itibarı geri almak kolay iş değildi ve uzun zaman alırdı. İyi, doğru, izlenir bülten hazırlayacaksın ve sabırla bekleyeceksin ki, halk "Yahu, Star'da iyi işler oluyor" demeye başlasın. Oysa Cengiz'in vakti yoktu. Dikkatleri hemen Star'a çekecek bir formül bulmalıydı. Buldu da..
Kenan Işık'ı, Ana Haber'in başına oturttu. Kenan'da, insanlarda merak uyandıracak, "Hele bir bakalım" dedirtecek cazibe vardı. Çünkü Işık, zaten bir televizyon yıldızı idi. Herkes onun televizyon haberciliğini merak edecek, daha ilk günden Star'a yönlenmeler başlayacaktı. İkincisi..
Kenan Işık adı, seyircide "Güven" ile özdeşleşmişti.. Haberciliğin efsane adamı Ali Kırca gibi.. Hayli güven yitiren Star'ın böyle inanılan bir isme şiddetle ihtiyacı vardı.
"Yapar, yapamaz, olur, olmaz" tartışmaları arasında Kenan Işık işe başladı ve oldu.
İlk günler haberleri spiker gibi okurken, yerine yerleştikçe ve alıştıkça rahatladı, "Anlatıcı" olmaya, yazılan metne değil, kendi kafasına bağlı olmaya başladı ve başarısı arttı. Kenan Işık ana haberciliği ile itibarlı denizlere dönen Amiral Gemisi kısa zamanda yol almaya başladı. Geçen nisanda 2.5 milyon dolar olan reklam gelirleri, bu nisanda 7 milyon dolara çıktı. Mayıs hedefi, 8.5 milyon dolar.
İşte Cengiz Özdemir farkı.. İşte "Sıradana karşı direnin" diyen adamın, bir sıra dışı zaferi daha!..