BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ülkücülerin filmi iddialı geliyor

Türkiye’nin yakın tarihinin ele alındığı televizyon dizilerinde ülkücülerin kötü gösterilmesine sinirlenen ülkücüler kendi filmlerini çekti.

Abone ol

Bozkurtlar- Deli Sevda adıyla çekilen film Haziran’da vizyona girecek. Senarist ve yönetmen Zeynel Korkmaz, dizilerde ülkücülerin kafası çalışmayan, kötü, eşkıya tipli gösterildiğini belirterek, filmle buna yanıt verdiklerini söyledi.

Korkmaz, en iyimser filmlerin dahi ülkücüleri pişmanlık yaşıyor gibi gösterdiğini, 20’nin üzerinde sol temalı film olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: “Ülkücüler 12 Eylülden önce 5 bin şehit verdi. Marksistlerin ise çok küçük bir kısmı ülkücülerle çatışmada öldürülmüştür. Çoğu ya fraksiyon çatışmasında, ya askerle, polisle çatışmada öldürülmüştür. Mahir Çayan’ı, Emine Ayna’nın kuzeni Ömer Ayna’yı, Ulaş Bardakçı’yı ülkücüler mi öldürdü? Niye sürekli biz suçlu gösteriliyoruz? Bunlara cevap vermek istedik”

Filmde 1980 öncesi dönem için özel kıyafetler yanında, o döneme uygun makyaj yapıldı. Filmde işkence gören ülkücülerin görüntüleri yanında, ülkücülerin o dönem çektiği acılara, dostluklara, aşklara da yer verildi