BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ülkücüler hesap soracak

Uşaklı ülkücüler 12 Eylül'ün başaktörü, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'den hesap soracak...

Abone ol

www.usakport.com sitesinin haberine göre Uşak'taki bir grup ülkücünün 12 Eylül 1980 ihtilalini gerçekleştiren dönemin genelkurmay başkanı Kenan Evren ve beraberinde yer alan generaller hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

12 Eylül mağduru yaklaşık 20 ülkücünün önümüzdeki günlerde Uşak Adliyesi'ne başvuracağı söylendi.

Hukukçular, 12 Eylül 2010 tarihli referandum ile anayasada 12 Eylül 1980 günü askeri darbe yaparak yönetime el koyan eski Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile kuvvet komutanları ve bu eyleme katılanların yargılanamayacağına
dair geçici 15. maddenin milletin oylarıyla kaldırıldığını hatırlattı.

Bu kişilerin artık anayasa hükmüyle koruma altında tutulması ayıbının da ortadan kalktığını belirten hukukçular, bu gelişmenin demokrasi adına son derece olumlu ve ileri bir adım olduğunu söyledi.

Hukukçular, "12 Eylül darbesi sürecinde olağanüstü uygulamalar sonucunda hukuka aykırı biçimde yapılan yargılamalar, verilen cezalar, işkence ve kötü muamelelerden dolayı bunların faillerinden hesap sorulması imkanı 30 yıl sonra yine bir 12 Eylül günü kazanılmıştır. Millete karşı milletin silahlarını doğrultarak millet iradesini ortadan kaldıran her kim olursa olsun er ya da geç hesap vermelidir" ifadesini kullandı.

Öte yandan Kenan Evren Hakkında suç duyurusunda bulunacağı söylenen ülkücülerin önderliğini İsmail Ağar'ın yapacağı söylendi...

KAYNAK: www.usakport.com