BIST 10.471
DOLAR 32,65
EURO 34,99
ALTIN 2.424,02
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücü camia bu habere çok sevindi

12 Eylül darbecilerinin yargılanacak olmasına en çok o dönemde büyük işkencelerden geçmiş olan Ülkücüler sevindi.

Abone ol

12 Eylül darbecilerinin yargılanacak olmasına en çok o dönemde büyük işkencelerden geçmiş ülkücüler sevindi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir, herkesin davacı olması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 12 Eylül darbesinin hayatta olan üyeleri Kenan Evren, Nejat Tümer ve Tahsin Şahinkaya hakkında 'Anayasal düzeni yıkmak' ve 'insanlığa karşı işlenen suçlar' kapsamında soruşturma başlatması olumlu karşılandı.

Merhum Alparslan Türkeş döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Alaattin Aldemir, 12 Eylül darbesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Savcı Murat Demir'i görevlendirmesinin güzel bir hediye olduğunu söyledi.

Davaya müdahil olacaklarını açıklayan Aldemir, herkesin davacı olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ

Aldemir, amaçlarının, dünden intikam almak değil, yarının Türkiyesi'nin önünün açılması olduğunu ifade etti. Aldemir, referandumda 'evet' dediklerini hatırlatarak, "Bizim için güzel bir hediye oldu. Bir daha darbe ve cuntaya tevessül edilmemesine yönelik mesajdır. Demokratikleşme açısından çok önemlidir. 12 Eylülcüler'in yargılanmasına müdahil olacağız. Herkesin davacı olması için elimizden geleni yapacağız, destek vereceğiz. Kimse bundan böyle bu tür şeye teşebbüs edemesin. Vicdani sorumluluk sahibinde olan çok sayıda ülküdaşımız, referandumda 'hayır' dedikleri için bugün vicdani pişmanlık içindeler. Ama üzülmelerine gerek yok, Türkiye doğru yola girmiştir. Bundan sonra demokratikleşmeye katkı sağlasınlar" dedi.

TALİMATLA İŞKENCE

30 yıl sonra da olsa hesap sorulmasından insanın mutlu olduğunu vurgulayan Aldemir, "Talimatla işkence yapan binlerce polis, asker ve gardiyan vardı. Zulüm mekanizmasını işletenler neler hissetti, onu merak ediyorum" dedi.

FAİLLER BELLİ SÜREÇ ÇOK BASİT

12 Eylül askeri darbesini soruşturduğu için meslekten ihraç edilen eski savcı Sacit Kayasu, "12 Eylül soruşturmasına atanan savcının yapacağı çok basit bir işlemdir. Çünkü darbe yapılmıştır. Her şey ortadadır. Failleri bellidir" dedi.

İLK İŞ 3 GENERALİ YARGILAMAK

Savcının yapacağı işin sanıkları ve şikayetçileri çağırıp ifadesini almak olduğunu söyleyen Kayasu, "Daha sonra da değerlendirmesini yapıp dava açmaktır. En fazla 1 ay sürecek bir işlemdir. Ama süreç nasıl işleyecek önümüzdeki günlerde savcı belirleyecek. Ama bilinmelidir ki darbe yapmak görev suçu değildir. İlk başta yapılacak olan 3 generali yargı önüne çıkarmaktır. Diğerleri için de gönüllü yaptığına dair bir ibare bulunmazsa onlar için de takipsizlik kararı verilebilir" diye konuştu.