BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  GÜNCEL

Ülkü ocaklarından flaş açıklama!

İZMİR’in Selçuk İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 Ermeni olayları hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Abone ol

Sözde Ermeni soykırımı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener, "Başbakan Erdoğan’ın, ulusal egemenliğimizin yıldönümü olan bir günde yaptığı talihsiz açıklamalar, ülkemizin bu anlamlı gününe gölge düşürdü. Bu açıklama Erivan’da, Brüksel’de, Washington’da büyük sevinç uyandırırken, Erzurum’da, Bayburt’ta, Kars’ta ise büyük bir şaşkınlık ve üzüntü oluşturdu" dedi.

AKLIN VE VİCDANIN KABUL EDEBİLECEĞİ BİR HÜKÜM DEĞİLDİR 

Ermenilerin akla durgunluk veren katliamlar yaptığını söyleyen Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener, tarlaların ateşe verildiği günlerin acısının tazeliğini koruduğuna dikkat çekti. Doğu Anadolu Bölgesi’nde hemen her evde yaşanan olayların izlerine rastlamanın mümkün olduğuna değinen Esener, "Hal böyleyken, bir önleme ve koruma projesi olan tehciri ’insanlık suçu’ olarak değerlendirmek, aklın, vicdanın ve tarihin kabul edebileceği bir hüküm değildir. Bizim, millet olarak soykırım yalanıyla, ülkemizi uluslararası platformlarda karalayarak mahkum ettirmeye çalışan bir zihniyete vereceğimiz hiçbir hesap yoktur. Tarihi hakikatlerin tahkik edilmesine yanaşmayanlar, elbette bu alanda söyleyecek sözlerinin olmadığını bilmektedir. Ermeni lobisinin yapamadığını, bir açıklamasıyla başaran Başbakan, aziz şehitlerimizin ruhlarını incitmiş, kemiklerini sızlatmıştır. Acaba bu açıklamalar bir algı operasyonunun parçası mıdır?" diye konuştu.