BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.485,78
HABER /  EKONOMİ

Ülker Starbucks'tan CEO transfer etti işte Godiva'nın yeni lideri

Lüks çikolata markası Godiva’da yönetim değişiyor. Şirketin başına 14 Eylül'de Starbucks'ta büyük başarılara imza atan ardından Annie Young-Scrivner geçiyor.

Abone ol

90 yılı aşkın geçmişinin tecrübesi yanında yenilikçi yaklaşımıyla dünyanın en sevilen premium çikolatalarını üreten Godiva’da yeni CEO, uluslararası büyük şirketlerde birçok başarıya imza atan, deneyimli isim, Annie Young-Scrivner oldu.

Yedi yılı aşkın süredir Godiva’da üst düzey yönetici ve 4 yıldır CEO görevini yürüten Mohamed Elsarky'nin yerine Annie Young-Scrivner 14 Eylül itibariyle göreve başlayacak.

DİJİTAL YAKLAŞIM VE İNOVASYON BECERİSİ

Annie Young-Scrivner yeni dönemde Godiva'ya dijital dünyanın tüketicilere sunduğu olanaklarla ilgili derin bilgi ve deneyiminin yanı sıra perakende sektöründe kanıtladığı inovasyon becerisini taşıyacak. Annie Young-Scrivner, Godiva’nın 100'den fazla ülkenin havaalanlarında bulunan mağazaları ile birlikte Japonya, Çin ve Kuzey Amerika gibi Godiva’nın hızlı büyüyen pazarlarında büyümeye liderlik edecek.

ÜLKER: TECRÜBELİ VE YETENEKLİ

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Annie Young-Scrivner'ın Godiva'nın CEO'luğuna atanmasını duyurmaktan dolayı memnunum. Kendisi oldukça tecrübeli ve yetenekli bir yönetici. Godiva markasının dijital dünyaya entegrasyonunun güçlendirilmesi, e-ticaretin küreselleştirilmesi ve mağazalarımızdaki müşteri deneyiminin geliştirilmesi konularında önemli bir rol oynayacak” değerlendirmesinde bulundu.

PEPSİ'DE 20 YIL ÇALIŞTI

Annie Young-Scrivner, Godiva’daki yeni görevi öncesinde, kahve zinciri Starbucks Coffee Company’nin Pazarlama Başkanı, yine bir Starbucks iştiraki olan Tazo Tea şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Kariyerinin daha önceki evrelerinde Teavana Teas şirketinin ve Starbucks’ın Kanada biriminin Yönetim Kurulu Başkanlığı da yer alıyor. Starbucks’taki kariyeri boyunca, markanın inovasyonlarla gençleşmesine, birbirinden farklı kanallarda büyümesine liderlik eden Annie Young-Scrivner aynı zamanda Starbucks’ın sosyal medyada, dijital mecralarda ve marka sadakati konusunda lider bir marka olmasında büyük rol oynadı. Teavana’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü sırada şirket dünya genelinde en hızlı büyüyen içecek grubu oldu. Starbucks deneyiminden önce, PepsiCo’da 20 yıl üst düzey yöneticilik yaptı. Pepsi Co. Food’un Çin bölgesinin Başkanı olduğu dönemde bölgede çift haneli büyüme gerçekleşti. 2014 yılından bu yana, ABD’li mağaza zinciri Macy’s’in yönetim kurulunda yer alıyor ve aynı zamanda Washington Üniversitesi’nin işletme okulu Foster School of Business’ın Dekan Danışma Kurulu üyelerinden. 2018 döneminde Kurul Başkanı olması bekleniyor.