BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.489,25
HABER /  EKONOMİ

Ülker Dido reklamını neden veto etti

Ünlü işadamı Murat Ülker, Dido markası için düşünülen reklam projesini neden veto ettiğini anlattı.

Abone ol

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, United Biscuits (UB) ile Türkiye tarihindeki en önemli satın almayı hayata geçirdi ve şirketini alanında dünya üçüncülüğüne taşıdı.

Murat Ülker bu girişimleriyle Fortune Türkiye’nin Aralık sayısında yayınlanan “2014-Yılın İş İnsanları” listesinde birinciliğe layık görüldü.

Sağlık, seyahat, hobiler, aile, ve Ülker markasının kurucusu Sabri Ülker’in hayata dair fikirlerini anlatan Murat Ülker dergide bir de anısını paylaştı.

İşte o röportajdan bir kesit..

murat-ulker.20141203104731.jpg  MURAT ÜLKER

"'ÇİKOLATA İLE YIKANAN ADAM'I VETO ETTİM"

“Aslında yaptığım patronluk değil, ‘baş mesul’ olarak sorumluluk almak. Benim mesela ürünlerle ilgili Reklam kampanyalarını ve ürünle ilgili her türlü kararı veto etme hakkım var. Bunun da süresi var:

48 saat. Hakkımı kullanmasam, yanıyor. Mesela en son şöyle bir olay oldu. Reklam ajansımız Dido ile ilgili bir reklam çalışması yaptı. Dido’nun yoğun çikolatalı olduğunu anlatmak istemişler. Bunun için de bir araba yıkama istasyonunda, bir adam yıkama yerine giriyor ve çikolata ile yıkanıyor. Seyrettim ve böyle bir reklama izin veremeyeceğimi söyledim. Çünkü nimet olan bir şeyi reklamda böyle kullanamazsınız. Veto yedi.”