BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  GÜNCEL

Milli Savunma Bakanlığı'dan son dakika bedelli açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlikle ilgili son dakika bir açıklama yaptı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada, "Bakaya ve asker kaçakları yararlanacak" dendi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanabileceğini açıkladı.

Bedelli konusunda İsmet Yılmaz'ın bu açıklamasıyla "Asker kaçakları beddelliden yararlanabilecek mi?" "Bakayalar bedelli askerlikten yararlanabilecek mi?" soruları da yanıt bulmuş oldu. 

İsmet Yılmaz, açıklamasında "Taksit olmayacak. 700 bin kişiyi kapsıyor. Ben koşullarım uysa bu haktan faydalanmam, gider askerliğimi yaparım. Benim gibi düşünen insanlar vardır. Onun için hepsinin bu haktan yararlanacağını beklemek doğru değildir” dedi.

Yılmaz ayrıca vicdani ret ile ilgili çalışma yapmayı düşünmediklerini de söyleyerek, bedelli askerlik düzenlemesinden bakaya durumdakiler ile asker kaçaklarının da yararlanabileceğini belirtti.

DAVUTOĞLU DÜN AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün AK Parti Grup Toplantısı bedelli askerlikle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bedelli askerlikte yaş sınırı 28 oldu, bedelli askerlik ücreti ise 18 bin lira oldu.

Gazetecilere grup toplantısı girişinde Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili "Grup toplantımda sürprizlerim var. Dinleyin, bekleyin" demişti. Grup toplantısında bedelli askerlik açıklaması yapan Davutoğlu, bedelli askerlik şartlarını açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI VE ÜCRETİ

"1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar."

BEDELLİ ASKERLİK TAKSİT YOK

Davutoğlu Grup Toplantısı çıkışında yaptığı açıklamada ise bedelli askerlik ücretinde taksitlendirme yapılmayacağını söyledi.