BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ülker 'boş çerçeveye' ne kadar verdi?

Ülker'in tepe ismi Murat Ülker aldığı bir tabloyla gündemde... Daha doğrusu 'çerçevesi' olan ama tablosu bulunmayan bir yatırımla...

Abone ol

Ülker'in sahibi Murat Ülker, koleksiyonuna Bedri Baykam'ın 'boş eserini' kattı. 'Boş' diyoruz zira satın aldığı 'eser' boş bir çerçeveden ibaret... Üstelik de fiyatı 100 bin dolar... murat-ülker-bedri-baykam-boş-çerçeve.jpg

Murat Ülker iki yıl önce yaşamını yitiren ünlü ressam Burhan Doğançay’ın ‘Mavi Senfoni’ adlı resmini 2.2 milyon dolara alarak sanata olan ilgisini ortaya koymuştu.

Şubat ayında Piramit Sanat’taki Bedri Baykam’ın ‘Tarihin Röntgencisi’ sergisine de katılan Murat Ülker'in ünlü ressamdan 'resim' alıp almadığı merak konusuydu.

BOŞ ÇERÇEVEYE 100 BİN DOLAR

Taraflar bu konuda konuşmak istemese de duyduğuma göre Murat Ülker'in, Bedri Baykam’dan 100 bin doların üstünde bir fiyatla boş bir çerçeve satın aldığı ortaya çıktı. Bu boş çerçeve de Baykam 3 Nisan’da New York’ta ‘The Proposition Gallery’de açılacak sergisinde yer alacak.

Boş bir çerçevenin tek başına ne gibi bir anlamı var, içi hangi kavramlarla doldurulur bilinmez. Ama politik çıkışları ile gündem olan Bedri Baykam ile Murat Ülker'in bu yakınlaşması hayli ilginç bulunuyor.