BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.429,31
HABER /  GÜNCEL

Tur teknesi denizin ortasında yandı

İstanbul Bostancı açıklarında bulunan tur teknesinde yangın çıktı.

Abone ol

Bostancı açıklarında tur teknesinde yangın çıktı. Teknedeki yolcular tahliye edilirken, herhangi bir can kaybı olmadığı öğrenildi.

Bostancı-Adalar seferini yapan, Mavi Marmara Kooperatifi'ne ait 750 yolcu kapasiteli ve içinde yaklaşık 100 yolcu bulunan 'Sabret' isimli tur teknesinde saat 17.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tur teknesinin makine dairesinde çıkan yangın, açıkta seyir halindeki teknede yoğun dumana yol açtı.

Bazı yolcular dumandan etkilenirken, çevredeki tekneler tur teknesine yanaşarak yolcuları tahliye etti.

Can kaybı olmadığı öğrenilen yangında, dumandan etkilenen yolculara ilk müdahale Bostancı İskelesi'ne sevk edilen ambulanslarda yapıldı.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada tur teknesinden kurtarılarak Bostancı İskelesi'ne çıkarılan yolcular tepkiliydi.Sahil güvenlik veya resmi bir geminin gelmemesine tepki gösteren yolcular, küçük motorların kendilerini kurtardığını aktardı.

YANGIN ANINI ANLATTILAR

"Duman içinde boğuluyorduk. Yangın söndürme cihazını kullanmayı bilmiyorlar"

Bostancı açıklarında yangın çıkan teknedeki yolcular korku dolu anları anlattı. Yolculardan biri, "Arka taraftan bir duman çıktı. Hepimize can yelekleri dağıttılar. Herkesi ön tarafa aldılar" dedi. Bir başka yolcu ise, "Duman içinde boğuluyorduk. Yangın söndürme cihazını kullanmayı bilmiyorlar" diye konuştu. Bir yolcu da , "Tekne ağzına kadar insan doluydu" şeklinde konuştu.