BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  DÜNYA

Ulaştırma Bakanlığı o iddiaları yalanladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarım nedeniyle 540 gün kapalı kalacağına ...

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarım nedeniyle 540 gün kapalı kalacağına yönelik iddiaları yalanladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetenin internet sitesinde yer alan, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük bir onarım nedeniyle 540 gün kapalı kalacağına ilişkin haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görüldüğü vurgulandı.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin rutin bakım ve onarımı amacıyla ihale ilanına çıkıldığı belirtilerek bakımların yapılacağı takvim henüz netleşmediği, bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin kesin takvimin ihale sonrasında belli olacağı kaydedildi.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ağır bakımların, 2012 yılında yapıldığı hatırlatılarak "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için yapılacak çalışmalar ise ufak çaplı rutin bakımlar olmakla birlikte, trafik akışını aksatacak bir çalışma söz konusu değildir" denildi.
Boğaziçi Köprüsü’nde yapılacak bakım çalışmalarının, okulların kapalı olduğu ve trafik akışının yoğun olmadığı bir zaman diliminde yapılmasının planlandığı kaydedilerek şöyle denildi:
"Boğaziçi Köprüsü’nde yapılacak bakım-onarım çalışmaları sırasında köprünün tamamen kapatılacağı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bakım onarım çalışmaları süresince köprü kontrollü olarak trafiğe açık olacaktır. İhale şartnamesinde 540 takvim günü, çalışmaların trafiği aksatmayacak şekilde ve ağırlıklı olarak trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılması amacıyla belirlenmiştir."
(İHA)