BIST 10.272
DOLAR 32,24
EURO 34,70
ALTIN 2.402,95
HABER /  GÜNCEL

FILA, Kayaalp'e men cezasını erteledi

Milli güreşçi Rıza Kayaalp hakkında Gezi Parkı eylemcilerine yönelik ırkçı hakarette bulunduğu iddiasıyla verilen 6 aylık men cezası askıya alındı. Kayaalp, bu durumda Dünya Şampiyonası'na katılabilecek.

Abone ol

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği FILA, Türk milli güreşçi Rıza Kayaalp hakkında verilen 6 aylık "yarışmalardan men" cezasını askıya aldı.

Kayaalp, Twitter üzerinden Gezi Parkı eylemcilerini hedef alan 'ırkçı hakaret' içerikli mesajlar göndermekle suçlanıyor.

Çok sayıda madalya sahibi ve olan güreşçi bu durumda, Eylül ayındaki Dünya Şampiyonası'nda 120 kilogram kategorisinde Türkiye'yi temsil edebilecek.

FILA üyesi spor hakiminin verdiği 6 aylık men cezası 11 Ocak 2014'te doluyordu.

Cihan Haber Ajansı, erteleme karararının, Türkiye Güreş Federasyonu'nun başvurusu üzerine alındığını duyurdu.

Kayaalp'in isminin, FILA'nın internet sitesindeki cezalı oyuncular listesinden çıkarıldığı görülüyor.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kayaalp'e sahip çıkarak, söz konusu mesajları sporcunun atmadığını .

Bu arada, Hürriyet gazetesi, Kayaalp'in söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olmadığını söylemiş olmasına karşın, 22 Haziran'da Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, örtülü olarak mesajları üstlendiğine dikkat çekiyor.

Habere göre, Kayaalp söz konusu demeçte şöyle diyor: "Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama Twitter'dan attığım o mesaj, yakıp yıkanlara karşıydı."

Kayaalp'in suçlandığı mesajlardan biri şöyle: "Yazıklar olsun size ermenilere bıraktınız meydanı allah belanızı versin eylemci capulcuları."