BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna'da 'Darth Vader' aday olamayacak

Ukrayanlı yetkililer, kendisini Darth Vader olarak adlandıran ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyen adamın başvurusunu reddeti.

Abone ol

Ukraynalı yetkililer, kendisini "Darth Vader" olarak adlandıran ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyen adamın başvurusunu reddetti.

Cumhurbaşkanlığı için Ukrayna İnternet Partisi tarafından aday gösterilen "Darth Vader" görünümlü kişiye genelde Star Wars filminin diğer karakterleri gibi giyinmiş kişiler eşlik ediyor.

"Darth Vader", partinin kongresinde yaptığı konuşmada Ukrayna’yı “bir galaksi imparatorluğuna” çevirmek istediğini söylemişti.

Ancak ülkenin Merkezi Seçim Komisyonu, Darth Vader’in başvurusundaki bazı noktaların şüpheli olduğunu ve bazı belgelerin üzerinde muhtemelen oynandığını söyleyerek, başvuruyu reddetti.

Kendisine "Darth Vader" diyen kişi aslında Mart ayından beri bu karakter gibi giyinen Viktor Şevşenko isimli bir elektrikçi.

Seçim komisyonu üyelerinden Ihor Zidenko, seçime gölge düşürebilecek "Darth Vader" kampanyasının arkasında Rusya'nın olabileceğini ima ediyor.

Zidenko, “Bu masum bir şaka gibi görülebilir. Fakat bu masum şaka için birileri 227 bin dolar ödedi” diyerek, adaylık başvurusu sırasında ödenen para miktarını hatırlattı.

Rusya, Ukrayna’da Viktor Yanukoviç'in kitlesel protestolarla ülkeyi terk etmeye zorlanmasının ardından oluşturulan geçiş hükümetini tanımış değil.

Ukrayna’da 25 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimler için 23 aday kayıt yaptırdı.