BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ukrayna'da cesetler böyle görüntülendi

Ukrayna'da dün gece sağlanan ateşkese rağmen polisle göstericiler arasındaki çatışmalar bugün de sürüyor.

Abone ol

UKRAYNA'da dün gece sağlanan ateşkese rağmen polisle göstericiler arasındaki çatışmalar bugün de sürüyor. Ölü sayısının giderek arttığı Kiev sokaklarından gelen fotoğraflar ise kan dondurucu.

Yayınlanan görüntülerde, göstericilerin yakaladıkları bazı polisleri rehin aldıkları görüldü.

Kiev'de çatılara keskin nişancılar yerleştirildiği belirtiliyor.

Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda sabah saatlerinde yeni çatışmalar yaşandı, en az 21 kişi daha hayatını kaybetti. Bağımsızlığından bu yana en kanlı günlerini yaşayan eski Sovyet ülkesinde üç günde toplam ölü sayısı 50'ye yaklaştı.

POLİSLER DE ÖLDÜ

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırıyı başlatan tarafın göstericiler olduğu ve polise karşı silah kullanıldığı iddia edildi. Açıklamada çok sayıda güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Bir polisin göstericiler tarafından rehin alındığı da gelen bilgiler arasında.

140220101915_kiev_sat_624_tur.jpg

BBC'nin Türkçe Servisi tarafından paylaşılan bir fotoğrafta, son üç günde 50'ye yakın gösterici ve polisin yaşamını yitirdiği Kiev'de yaşananlar geniş bir perspektiften görülebiliyor.

BOŞ KOVANLAR DOLU

Reuters'ın sıcak bölgede görev yapan foto muhabiri, muhaliflerin meydanın çevresinden ceset topladığı aktardı. Foto muhabiri Vasily Fedosenko, bölgede en az 21 ceset saydığını, ölenlerin tamamının sivil olduğunu bildirdi. Görgü tanıkları ölümlerin ateşli silah yarası sonucunda gerçekleştiğini ve etrafta boş kovanlar olduğunu belirtiyor.

HÜKÜMET BİNASI BOŞALTILDI

Başkentte şiddetin yeniden tırmanması üzerine, ana hükümet binası güvenlik gerekçesiye boşaltıldı. Olayların yaşandığı meydana yakın bir bölgede bulunan binadaki çalışanlar polisler eşliğinde tahliye edildİ.

ukrayna'da bir gösterici alevler içinde kaldı.jpg

KRİTİK TOPLANTI İPTAL

AFP'ye konuşan Batılı bir yetkili, Ukrayna lideri Yanukoviç ile Almanya, Fransa ve Polonya dışişleri bakanları arasında bugün Kiev'de yapılması planlanan görüşmenin iptal edildiğini söyledi. Yetkili, "Görüşme güvenlik gerekçesiyle iptal oldu. Kiev'in merkezi tamamen güvensiz" dedi.

SOKAKLAR CESETLERLE DOLU

Ukrayna televizyonları, hayatını kaybeden göstericilerin cansız bedenlerinin görüntülerini yayınladı.

a.20140220154829.jpg

DÜNYA BU VİDEOYU KONUŞUYOR... KURDUKLARI BARİKATLARA BAKIN!