BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Meclis'te bu kez kadın vekiller kapıştı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis'teki konuşması sırasında, AK Parti aleyhinde sözler sarf etti Meclis karıştı.

Abone ol

MECLİS Genel Kurulu her gün yeni bir gerginliğe sahne oluyor.

Geçen hafta vekillerin yaralanmasına kadar giden kavgaların yaşandığı Meclis'teki görüşmelere bu kez kadın vekillerin atışması damga vurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "Başbakan'ın Türkiye’yi içine soktuğu hukuksuzluk yolu iddialarına" ilişkin verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka kürsüye çıktı.

Kürsüde konuşan Nazlıaka, Gezi Parkı olaylarını hatırlatarak, "Hiç anlayamamışsınız siz bu olayları. Ben o dönemde o gençlerle birlikteydim. Onların yürekleri sizler gibi burada süs bitkisi gibi oturanlardan çok daha kuvvetliydi" dedi.

Nazlıaka'nın bu sözleri üzerine Genel Kurul'da tansiyon bir anda yükseldi. AK Parti sıralarındaki kadın milletvekilleri Nazlıaka'ya tepki gösterdi.

"SÜS BİTKİSİ KELİMESİNİ GERİ AL"

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da "Süs bitkisi kelimesini geri almasını istiyoruz. Halkın oylarıyla gelen parlamenterleriz. Kendisini şiddetle kınıyorum kullandığı kelime için" dedi.