BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köpek dışkısıyla savaşta DNA testi

Kudüs sokaklarında köpeklerini gezdiren ama köpeklerinin dışkısını temizlemeyen kişiler, köpekten daha önce alınmış DNA testiyle belirlenecek.

Abone ol

Kudüs sokaklarında köpeklerini gezdiren ama köpeklerinin dışkısını temizlemeyip ortada bırakan kişiler, köpeklerine daha önce yapılmış DNA testiyle belirlenecek.

11 bin köpeğin yaşadığı Kudüs kentinde, köpeklerin kamu alanlarını pisletmesi suç oluşturuyor. Şimdi yetkililer köpek dışkısına yapılacak DNA testiyle, kent sokaklarında sıkı temizlik kurallarının uygulanacağını belirtiyor.

Jerusalem Post gazetesi, "amaç köpek sahiplerine verilen cezaların artırılması değil, köpeklerin sokakları pisletmesiyle ortaya çıkan tehlikelerin azaltılması" dedi.

Böylece Kudüs, İsrail'deki sorumsuz köpek sahiplerini saptamak amacıyla kamuya ait kasadan para harcamaktan kaçınmayan belediyeler arasına katılmış oldu.

2011 yılında da Tel Aviv'deki bir banliyö, köpekler yıllık kuduz aşıları için getirildiğinde dışkılarından örnek alınmak suretiyle, köpek DNA'sı testini uygulayan ilk yer olacağını duyurmuştu.

Ancak bütün bu işlemler pahalıya mal oluyor.

Chicago Tribune gazetesinin bir haberine göre, her bir tahlil gerecinin ve laboratuvarda harcanan zamanın maliyeti 100 Amerikan dolarını buluyor.