BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.455,08
HABER /  POLİTİKA

Ufuk Urası devirdiler

ÖDP'de kaynayan kazan patladı. Ufuk Uras'a kazan kaldıranlar kongrede amacına ulaştı.

Abone ol

İki adayın yarıştığı ÖDP konferansında Dev-Yol geleneğinden gelen Devrimci Dayanışma grubunun desteklediği Hayri Kozanoğlu, 443 oy alarak genel başkan seçildi

Özgürlükçü Sol grubunun desteklediği İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise 407 oyda kaldı. 5 oy boş çıkarken, 1 geçersiz oy kullanıldı. Kozanoğlu, 2003-2007 yıları arasında partinin genel başkanlığını yapmıştı.

ÖDP, 3 ay sonra olağan konferansını gerçekleştirecek.
Lale Paşa Düğün Salonu’nda dün başlayan ÖDP’nin 5. Olağanüstü Konferansı’nın ilk günü basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Genel Başkan Uras’ın çağrısıyla gerçekleşen konferansa Ergenekon soruşturması damgasını vurdu. Daha önce yaptığı “Partide Ergenekon’a sıcak bakanlar var” açıklaması, muhalif kanadın tepkisine neden olan Uras, dün de “ABD ve AKP ile ilişkiye girmekle” suçlandı.

Kürsüye çıkan Uras eleştirileri “İki kez ABD Büyükelçiliği’ne gittiğim için eleştiri alıyorum. Fidel Castro, şeytanla bile görüşmüştü. ÖDP Genel Başkanı’ndan beklenen budur; herkesle görüşmek. Hakkımda çıkan tüm söylentiler yanlıştır” sözleriyle yanıtladı.

Devrimci Dayanışma grubunun desteklediği ÖDP’nin eski Genel Başkanı Kozanoğlu ise yaptığı konuşmada, “Genel başkanın değişen isteklerine göre, yılda üçüncü kez olağanüstü kongreye gidiyoruz. Dolmuşa bile bu kadar sık binilmez. Raydan çıkan treni tekrar yola sokabilmek için genel başkanlığı üstlenmeye talibim” dedi.